Android TV 10 ќе дојде подоцна оваа година

Android TV 10 akan datang akhir tahun ini 1

Android TV е оперативен систем кој успеа да го најде своето место на пазарот, со удел на пазарот од 10%. Понекогаш се издаваат нови верзии, засновани на нови верзии на Android. Се чини дека ова ќе се случи повторно наскоро, бидејќи верзијата 10 на оперативниот систем ќе пристигне пред крајот на годината.

Претставникот на Google го изјави тоа Андроид ТВ 10 ќе биде лансиран пред крајот на оваа година. Покрај тоа, се чини дека можеме да очекуваме многу новости во оваа нова верзија на телевизискиот оперативен систем, особено оние што се фокусираат на игри.

Android TV 10 ќе биде оперативен систем кој се фокусира на игриБарем така е кажано. За жал, во моментов нема детали за специфичните карактеристики што ќе бидат воведени со истата цел за играње игри. Но, се надеваме дека наскоро ќе имаме повеќе информации за ова. Затоа што во него мора да има повеќе протекувања.

Оваа верзија на оперативниот систем ќе биде објавена пред крајот на годината. Нема да биде до 2020 година кога првата телевизија интегрирањето на овој оперативен систем ќе биде лансирано на пазарот. Засега е непознато која марка официјално ќе ја користи оваа верзија.

Сигурно во наредните недели ќе дознаете повеќе за Android TV 10. Особено ако планирате да ја лансирате оваа верзија пред крајот на годината. Нема детали дадени од Google при презентирање на верзијата на оперативниот систем за оваа телевизија.

Едно прашање е дали има телевизија OnePlus, која ќе биде лансирана помеѓу 2019 и 2020 година, ќе дојде со Android TV 10 како официјален оперативен систем или не. Како што научивме, тоа е бренд што ќе се обложи на верзијата на овој оперативен систем на вашата телевизија.