Animalove започнува апликација за промовирање на усвојување на животни

Animalove lanza una app para promover la adopción animal

Ова летно време е кога износот напуштање на животни Во Шпанија има 140.000 деца кои напуштаат училиште секоја година. Сите заштитници се уморни и имаат сериозни финансиски проблеми за да ја продолжат потребната работа што ја прават секој ден. Отсуството на речиси апсолутна институционална помош ги тера да преживеат со директен придонес од поединци.

После две години развој и со поддршка на главниот заштитник на Шпанија, организацијата Animalивотинска го најави започнувањето на мобилна апликација, со примарна цел за зголемување на посвојувањето и намалување на занемарувањето на животните.

тоа повеќе од 400.000 влакнести кои во моментов се во заштитник на Шпанија Тие се протагонисти на оваа идеја, затоа што мобилните апликации им овозможуваат на корисниците да можат да посвојуваат, домаќини или волонтираат, меѓу другите опции, како што се: продавници за солидарност, информации за професионалци во светот на животните, крзнени места, исто така, се добредојдени, новости Animalove a la carte вести и програми кои се обидуваат да ја подигнат свеста за благосостојбата на животните.

Производителите на мобилни апликации се обидуваат да постигнат две главни цели со нејзиното лансирање: од една страна, да промовираат посвојување од страна на поединци од секој агол на Шпанија на вистински интерактивен и безбеден начин, но и да ја зголемат јавната свест за потребата од почитување на овие живи суштества. Поради оваа причина, организација Animalивотинска Тој подготвува оригинална кампања, која ќе ја претстави за неколку дена, и ќе се обиде да ги сензибилизира жителите од сите возрасти.

Оваа апликација сега е достапна за уреди со Android и верзијата iOS исто така ќе биде објавена наскоро. Секој може да ја преземе апликацијата со 3,99 € од кои 50% ќе бидат дадени на заштитници а остатокот ќе ги подобри апликациите и за комуникациските кампањи.

Основачите на апликацијата, со желба да добијат што повеќе преземања, решија да намалат 3,99 € од преземањето со првото купување на солидарност. Затоа, за корисниците нема такси.

?

Animalove започнува апликација за промовирање на усвојување на животни

—————————————————————————————————–

Ако сакате да се појавите на Водич за развивач Вие само треба да ги испратите вашите податоци преку следниов формулар.

Вие исто така може да бидат заинтересирани

×