Apple го откачи iOS 13.1 & засилувач; iPadOS со автоматизација, споделете слушалки за удирања и многу повеќе!

Apple Rolls Out iOS 13.1 & iPadOS Dengan Otomatisasi, Berbagi Headset di Beats dan Banyak Lagi!

Дури не поминаа две седмици од ажурирањето на iOS 13 за iPhone. Од првото, Apple направи нешто многу различно од самиот себе. Обично, корисниците гледаат мала поправна грешки по поголемо ажурирање, пред да забележат една точка потоа. Но, овој пат, Apple беше заинтересиран за почетниот iOS 13.1 Бета тест што денес беше објавен за iPhone, додека iPadOS беше објавен за компатибилни модели.

Така е, само поминаа неколку дена од објавувањето на iOS 13, Apple започна точка за ажурирање за својот уред (Хард хит на сите уреди со Android и нивната стратегија за ажурирање). Со iOS 13.1, Apple не само што поправа грешки и мали проблеми што постојат во досегашното издание на iOS 13, но исто така носи и некои карактеристики што беа ослободени од претходниот бета iOS 13.

Додека ажурирањето чита само „поправени грешки и подобрувања“, исто така дојде и со неколку нови одлики. Прво, ажурирањето вклучува додатоци во апликацијата Кратенка. Оваа апликација сега овозможува автоматизација за Homekit или други намени. Како ова ќе функционира во основа кога е одредено време или температура, задачата ќе започне сама по себе, редефинирајќи го паметниот дом како што треба. На темите за homekit, „Епл“ додаде подетални и реални икони во апликацијата.

Дојдете во чипот Х1 сега. Функцијата што им овозможува на корисниците да споделат два пара Airpod на iOS 13 сега им овозможува иста работа и на другите уреди со H1, па дури и W1 чипови во неа. За контрола на јачината на звукот, исто така, кога овој уред е поврзан, прилагодувањето на јачината на звукот ќе го прикаже секој уред во лентата за јачина на звук. Ова се протега на два пара слушалки што се поврзани.

Другите карактеристики ја вклучуваат функцијата ETA Share од апликации како што е Uber. Со оваа опција, корисниците можат да го споделат своето проценето време на пристигнување со своите пријатели кои потоа можат да ги следат. Вклучени се повеќе функции, како и поставување нови цели за читање и уште неколку. Корисниците можат да го ажурираат својот уред (првиот за корисници на iPod touch 7) на iOS 13.1 од поставките, преку воздухот.