Apple нуди замена на Apple Watch Серија 2 и 3 …

Apple нуди замена на Apple Watch Серија 2 и 3 ...
Експанзија на поправка на екранот на Apple Watch околу екранот

Фини пукнатини околу екранот

Apple ќе започне програма за поправка на екранот за Apple Watch Серија 2 и 3 од алуминиум.Овие модели имаат пукнатина околу екранот. Тоа би било „многу редок проблем“.

Стакло се пробива низ екранот

Екраните на погодените модели ќе бидат заменети бесплатно. Со овие модели има пукнатини на екранот, наоколу. Пукнатината често започнува во конзерва на екранот, а потоа се шири на други рабови. Исто така, пукнатината тече точно по кривините на екранот, како што е прикажано на сликите подолу. Нормално, поправката чини повеќе од 200 евра.„Епл“ не ја прецизираше основната причина за проблемот. Јави се документ за поправка дека клиентите пријавиле слични побарувања во минатото. Понекогаш фрактурата се случила неколку недели по купувањето и се формирале фини пукнатини, без испакнатини или капки. Проблемот може да биде на самиот екран или во структурата, создавајќи одредени сили.

Пробивање на поправка на екранот на Apple Watch околу екранот

Сè уште не е познато дали Apple се состана со клиенти кои претходно го заменија својот екран и ги надоместува веќе направените трошоци. Во овој случај, може да биде тешко да се знае дали некој навистина страдал од тој проблем, особено ако поправката пропаднала самото Apple.

Подобни модели се алуминиум 38мм и 42мм. Apple Watch Series 2 (исто така Nike +), Apple Watch Series 3 (исто така со 4G и Nike +). Се однесува на сите бои на случајот.

Вака пристапуватеНа веб страна Програмата за поправка објаснува како можете да го одредите бројот на вашиот модел. Ако имате засегнат модел и имате убави пукнатини или скршено стакло, можете да закажете состанок со Apple или овластен давател на услуги. Тие ќе бидат вашиот Apple Watch за да видите и утврдат дали се квалификува за бесплатна замена. Вие Apple Watch треба да се испраќате и тоа трае околу пет дена.

Ова е прва програма за поправка на Apple Watch Series 3. За првата генерација Apple Watch (Серија 0) Apple има надуена програма за поправка на батерии, што може да предизвика да се изгуби грбот, а исто така и Серија 2 Поправки тие се прават бесплатно со отечена батерија.

Испратете корекција или додавање на статијата?