Apple Одлуката за iPhone е тешка

iPhone XR has been one of Apple’s best performing smartphones. (Photo: PhoneArena)

Дека iPhone iPhone XR е најпродаваниот смартфон на брендот и на луѓето низ целиот свет навистина му се допаѓа тоа, заради неговиот бескомпромисен сет на карактеристики и привлечни ознаки за цени. Сепак, се поставува прашањето – дали Apple е заинтересиран да слушне што сакаат клиентите?

Според најновиот извештај, Apple iPhone XR на Apple придонесе за поголемиот дел од новата продажба на iPhone и тие додадоа: „iPhone XR стана доминантен модел на iPhone. Неговиот удел во продажба од 48% во овој квартал е најголем што го видовме за индивидуалните модели од iPhone 6 во 2015 година, кој ја дели врвната сметка со 6 Plus, но има само два постари модели понудени како алтернативи. „Епл“ тргна да направи конкурентен модел, со тековни функции, како што е голем екран на средна телефон, при што цените ќе се приближат до водечките телефони на „Андроид“. “

Далеку од бројките, iPhone XR стана еден од најубавите смартфони на Apple кога станува збор за продажба и покрај тоа што марката нема буџет или модел со среден опсег, тие добро го оцениле со давање масовни попусти за да го истуркаат по пониска цена. Во Индија, оваа слушалка се продава само 60,000 рунти што го прави еден од најприфатливите нови iPhone-и во земјата. Потрошувачите ги привлекуваат овие цени и го сметаат за вредно купување и тоа не е она што Apple досега го сторил.

Пораката што им ја испраќаат потрошувачите е дека сакаат iPhone со подобра вредност по пониска цена. Ако Apple понуди слушалка во заградата за цени под-РС 50К, потрошувачите ќе се собираат таму.

Во извештајот на „Форбс“ се вели: „Оваа лекција што„ Епл “ја игнорираше во минатото, тајно верува дека брендот престиж и значајните маргини на паметните телефони се добри за компанијата и добро за екосистемот. Тоа може да биде доволно кога iPhone е дел од растот на пазарот, но ова повеќе не се случува “.

Не е тајна дека продажбата на iPhone опадна и „Епл“, обидете се затоа што можеби нема да можат да го променат овој тренд. Apple претпочита да ги исклучува телефоните со пониска цена и да забележи помала продажба отколку да ја намали својата ARPU.

Сепак, со тоа што се рече, извршниот директор на „Епл“, Тим Кук откри дека „Епл“ треба да обезбеди софтверски услуги за своите корисници и приходот што потекнува од него ќе биде врвен приоритет за компанијата. Што значи ова е дека Apple ќе ја зголеми ARPU на корисниците со тоа што ќе ги натера да плаќаат за услуги како што се Apple Music, игри и други услуги.

Форбс додаде: „Но, пристапот на софтвер и услуги бара голема потрошувачка база за продажба. Извештајот за ЦИРП му покажува на Епл начинот да го стори тоа е да се продолжи по патеката што ја осветлуваше iPhone XR и да се зголеми вредноста на паметните телефони на тој пат. Но, „Епл“ го охрабрува овој потрошувач и наместо тоа, се фокусира на пазарот за премиум на резолуцијата. “

На крајот, Apple ќе има тешка одлука на свои раце со овие два различни цели. Дали Apple ќе продолжи да додава преференции на својот деловен хардвер или ќе преземе голем скок во бизнисот со услужните уреди и ќе го направи што е можно пошироко достапен?

Кликнете на Deccan Chronicle Technology and Science за најновите вести и прегледи. Следете нè на Фејсбук. Твитер.