Apple Четирите популарни ајфони престануваат да се продаваат во Индија

Apple Четирите популарни ајфони престануваат да се продаваат во Индија 1

„Епл“ престана да ја продава својата ефтина четворка. паметни телефони во Индија. Од овој потег од компанијата, индиските корисници сега ќе бидат поскапи за да купат iPhone на влез на ниво. „Епл“ сега ќе се фокусира на поголема вредност од бројот на клетки според новата стратегија. За да го направите ова, компанијата ја прекина продажбата на iPhone SE, 6, 6Plus и 6SPlus во Индија. По мобилното затворање на овие четири уреди, влезниот паметен телефон на Apple ќе се зголеми во Индија за приближно 8000 рубли.

Тројца врвни директори на индустријата изјавија дека снабдувањето со овие модели запре минатиот месец. Продавачите на „Епл“ се известени на продажниот тим дека тоа ќе биде новиот паметен телефон на влез на ниво „Ајфон 6“ во Индија, откако ќе истече резервата на претходниот модел. IPhone 6S е со цена од 29.500 УСД. Со оглед на тоа што претходниот паметен телефон на влез на ниво беше дека iPhone S се продава за 21,000-22,000 Rs.

Овие четири модели се распродадени на Amazon. Флипкарт е единствениот продавач iPhone SE и 6 Plus, додека останатите не се на располагање. Сепак, овие четири модели се сè уште достапни на веб-страницата на Apple Соединетите држави.

Всушност, компанијата донесе одлука да го зголеми својот профит на индискиот пазар. Да речеме дека пред неколку месеци компанијата ја намали цената на iPhone XR, по што се зголеми продажбата на телефонот. За време на лансирањето во Индија, почетната цена на iPhone XR изнесуваше 76.900 фунти, додека на Амазон овој телефон е веќе достапен за 49.999 РС.

Компанијата ќе лансира нов iPhone со оперативниот систем iOS 13 во Индија оваа година. Се вели дека во новиот iOS 13, 22 индиски јазици ќе бидат компатибилни со хинди. Покрај тоа, серијалот за асистент, исто така, лесно ќе го разбере и индискиот англиски јазик.

Apple Компанијата одлучи да ги зголеми профитите и профитот во Индија во 2018-19-19 година. Минатата година падна продажбата на iPhone. Но, компанијата беше профитабилна со тоа што се фокусираше на скап iPhone. Продажбата на Apple се зголеми во април-јуни, како резултат на пониската цена на iPhone XR.

Здружение на брендови

На вашиот бренд му треба бренд на брендот. Контактирајте го нашиот маркетинг тим за асоцијација на брендови со нас.

зборувај со нас