Apple Arcade дебитираше со новата верзија на Frogger

HD Tecnología

Според извештаите, Епл потроши повеќе од 500 милиони долари за да поседува одредена титула на своето деби на Apple Arcade, услуга за претплата за претплата на игри со стриминг компанија. И сега знаеме кои се некои од тие игри.

Кога беше издадена Apple Arcade на 19 септември, ќе бидат вклучени Фрогер во градскиот дом на Конами и Шинсекаи до длабочините на Капком, што не ја вклучува новата Apple Arcade Frogger во 3Д со светли бои, изгледа одлично, додека Шинсекаи е подводна авантура исполнета со гаден суштества. Sayonara Wild Hearts исто така дојде да му служи на Apple од Annapurna Interactive и инвеститорот Симого. Програмерите на сите овие игри ги покажуваат своите искуства во емисиите на Apple.

Јаболко аркада ќе има повеќе од 100 игри за iPad, iPhone, Mac и Apple TV при лансирањето, и повеќе ќе бидат додадени секој месец. Оваа услуга чини 5 долари (долари) месечно.

Претходно беа потврдени голем број на титули за оваа услуга, вклучувајќи ги и Beyond a Steel Sky, легендарна игра на сајберпанк од крајот на 90-тите години до Steel Sky и интелигентна авантура каде паѓаат картички. Исто така има и Repair, нова игра од тимот на Monument Valley UsTwo, Малиот Орфеј од Кинеската соба и The Pathless од Gинов лигњи.

„Епл“ усвојува дигитална дистрибуција на сите полиња, при што Apple TV + исто така е на пат, нудејќи оригинално програмирање со месечна претплата. Пријавениот буџет за иницијативата е 1 милијарда американски долари.

Сите аркадни игри на Apple се прикажани на Apple Event 2019