Apple Arcade е достапен за бета-iPhone iOS 13 во Бразил

Јаболко аркада

тоа Јаболко аркада ќе биде објавен на сите корисници на iPhone во четврток (19) до крајната верзија на iOS 13, но секој што е во бета верзија на оперативниот систем може да го проба сега, вклучително и во Бразил. Новиот хонорар за услуги е 9,99 долари месечно со првиот месец бесплатно; На лансирањето има 51 натпревар, а некои од нив ќе бидат достапни и на iPad, Mac и Apple TV

Јаболко аркада

Ја инсталирав јавната бета верзија iOS 13 на iPhone 8 Plus и имам пристап до Apple Arcade Кога ќе ја отворите App Store и допрете Аркада, има копче „Пробајте го бесплатно“. Само потврдете ја претплатата со Touch ID и започнете со преземање на играта.

За мојот брз тест, избрав Додо Пик, Фрогер во градскиот дом, Hotешка лава, Рејман мини и Дија срца Сајонара. Сите започнуваат со портокалов екран на прскање со логото на Apple Arcade, за да ве потсетам дека тие се единствени за услугата; и е преведен на бразилски португалски јазик. Тие се поврзани со Game Center за да ги зачуваат своите достигнувања и да имаат споделување на семејството до шест лица.

Досега, она што најмногу ми се допаѓа е Дија срца Сајонаракаде го поучувате ликот да го следи ритамот на различна песна. Сепак, сè беше направено добро во целина; Фокусот е ставен на квалитетот во овој избор на понуди на Apple.

Јаболко аркада

Apple Arcade ќе има игри за iPad, Apple TV и Mac

И има многу важен дета detail: ниту една игра од Apple Arcade нема набавки или реклами во апликацијата. Ова значи дека титулите се само 9,90 долари месечно, не повеќе. Со оглед на ова, ова е многу конкурентна услуга.

Apple Arcade ќе биде објавен со 51 натпревар, но ќе има повеќе од 100 опции во наредните недели додека расте каталогот. Некои од овие наслови ќе бидат iPad и / или компатибилни. Apple TV кога iPadOS и tvOS 13 пристигнаа на 30 септември. MacOS Catalina исто така ќе одигра голем број на игри за оваа услуга кога ќе биде лансирана во октомври.

Екранот што се појавува при отворање на ексклузивна игра за Apple Arcade:

Јаболко аркада

Tecnocast 125 – Amazon Prime и новости од Apple

Во оваа епизода зборуваме за премиерот Амазон што доаѓа во Бразил. И во вториот блок, ги носиме сите новости за годишниот настан на Apple, каде беше претставен новиот iPhone. Дајте игра и дојдете со нас!