Apple Arcade очекуваше да чини 4,99 долари месечно

Apple Arcade очекуваше да чини 4,99 долари месечно 1Во март, Apple објави претстојна услуга за претплата, наречена Apple Arcade. За оние кои не се запознати, Apple Arcade е месечна претплата во која за една цена, клиентите на Apple ќе можат да пристапат до библиотека со игри, од кои некои ќе бидат ексклузивни за Apple Arcade.

Ова се споредува со сегашниот модел на а кар, каде што играчите плаќаат по натпревар. Како и да е, „Епл“ не спомна колку ќе чини следната услуга, но благодарение на народот на 9to5Mac, дознаа дека претплатата на „Аркада“ на Apple се очекува да чини 4,99 долари месечно и ќе дојде и со бесплатен едномесечен пробен период, иако вториот не. тоа е навистина изненадување.

Мора да кажеме дека по цена од 4,99 долари се чини прифатлива и може да биде добра вест за оние кои можеби се загрижија дека услугата е премногу скапа. Како и да е, како што истакнува 9to5Mac, Apple сè уште не ја потврдил официјално цената, така што постои шанса да се смени со нејзиното објавување, но се надевам дека нема.

Нема ниту збор кога ќе започне Apple Arcade, или се очекува да се појави заедно со iOS 13, кој треба да излезе во наредниот месец или два.

Поднесено во Прочитајте повеќе за и. Извор: 9to5mac