Apple TV +: услугата за стриминг ќе биде достапна во Бразил во ноември по цена од 9,90 долари

Apple TV +: услугата за стриминг ќе биде достапна во Бразил во ноември по цена од 9,90 долари

А јаболко откри денес (10) за време на настанот дека услугата за стриминг, Епл ТВ + ќе бидат достапни во повеќе од 100 земји – вклучително и Бразил – почнувајќи од 1 ноември. Различно од Дизни +, која ќе започне со работа во истиот месец само во Северна Америка, гигантската платформа Купертино е ширум светот, која работи на различни пазари.

Во Соединетите држави оваа услуга ќе чини 4,99 долари месечно. Во Бразил ќе ве чини 9,90 долари со бесплатен период од 7 дена. Според Тим Кук, извршен директор на PT Apple, оваа услуга ќе биде бесплатна за една година за секој што ќе купи Mac, iPad, нов iPhone и Apple TV од овој датум. Покрај сопствениот уред на Apple, корисниците ќе можат да пристапат до услугите преку Samsung, LG, Roku, Sony и VIZIO SmarTV, како и преку апликацијата Apple TV што светнува Amazon Fire TV. Се разбира дека е можно да се пристапи од прелистувачи како Safari, Chrome и Firefox. Offline режимот исто така ќе биде достапен.

За да се обиде да го освои својот простор на овој повеќе гужв пазар на стриминг, „Епл“ вложи 2 милијарди американски долари во оригинална содржина. Со оглед на оваа вредност е само за 2019 година, во наредните години компанијата ќе ги зголеми инвестициите.

Првото оригинално производство потврдено од Apple беше како што следува: види – со asonејсон Мамоа, Утринско шоу – со ennенифер Анистон, Стив Карел и Рис Витерспун -, За сите луѓе, кралицата на слоновите.