Application Апликација Google Android ARCore за да се создаде реалност искуство …

Aplicación ARCore Google Android

Апликација Google за Android АКЦ

Денес ќе зборуваме за Google ARCore, апликација која создава зголемени искуства за реалност. Се повеќе е јасно дека иднината на мобилните телефони минува низ зголемена реалност. Многумина од нас за прв пат ја контактираа благодарение на популарната игра Pokemon Go, но има и апликации за навигација со фотографии, видео или GPS.

И ARCore Зголемена технологија за реалност креирана од Google. Тоа е пакет услуги да се искористи најголем дел од зголемената апликација за реалност на вашиот паметен телефон. На овој начин, сегашната блиска иднина постепено ќе стане дел од нашите животи.

ARCore, алатка за зголемена реалност на Google

Конкуренција на Apple

Досега Apple со својот АРКит кој командуваше со тава по пржење на прашања од зголемена реалност. Но, како и скоро сите изданија, Google реши да се бори против, нудејќи зголемени опции за реалност на повеќе уреди.

За да го искористите ARCore на вашиот паметен телефон, мора да ја инсталирате апликацијата што Google ја дизајнираше за оваа намена.

Услуги на Google Play за РА Услуги на Google Play за РА

Application Апликација Google Android ARCore за создавање на зголемено искуство со реалноста 1

Главниот недостаток на оваа техника е Врвни паметни телефони. Затоа, не е достапно ако имате едноставен мобилен уред.

Причината зошто Гугл донел таква одлука е дека се препорачува добар уред ако имате добро корисничко искуство.

Сепак, дури и предностите Средно ARCore наскоро ќе биде достапен за сите корисници.

Application Апликација Google Android ARCore за создавање на зголемено искуство со реалноста 2

Што можете да направите со Google ARCore?

Зголемената реалност сè уште изгледа скоро научна фантастика за многу корисници. Но, вистината е дека во не толку далечна иднина, тоа може да има импресивно влијание врз нашите животи.

За да добиете идеја за различните можности, препорачуваме да го гледате следново видео:

Брендовите како Samsung, Asus, Huawei или LG веќе почнаа да ја реализираат оваа технологија. Идејата е најмалку 5% за кратко време паметни телефони Можете да ги користите ARCore ширум светот. Во не толку далечна иднина, зголемените апликации за реалност ќе станат составен дел од нашите животи.

Дали е инсталиран ARCore на уредот? Дали некогаш сте користеле зголемена апликација за реалност? Дали оваа технологија ќе биде пресудна во блиска иднина, или ќе биде тренд што ќе се случи наскоро?

Погледнете го делот за коментари што можете да го најдете на крајот од овој напис и кажете ни што ве импресионира во врска со мобилната технологија.