Assetto Corsa Competizione нема да го добие ветениот ефект на Ray Tracing RTX во блиска иднина

Assetto Corsa Competizione нема да го добие ветениот ефект на Ray Tracing RTX во блиска иднина

За време на лансирањето на NVIDIA GeForce RTX2080Ti, KUNOS Simulazioni ги покажа неколкуте одлични ефекти за пребарување на зраци за Assetto Corsa Competizione. Сепак, се чини дека ветениот ефект RTX нема да излезе во скоро време, ако воопшто и не.

Како што е потврдено од KUNOS Simulazioni, тимот во моментов е зафатен со подобрување, оптимизирање и развој на сите аспекти на играта. Затоа, воопшто нема време да го примениме овој визуелен ефект во трката SIM, барем засега.

„Нашиот приоритет е да ги подобриме, оптимизираме и развиваме сите аспекти на ACC. Ако по нашата долга листа на приоритети, степенот на оптимизација на титулите и зрелоста на технологијата, овозможува целосна имплементација на RTX, ние ќе бидеме среќни да ги истражиме неговите можности. До сега немаше причина да се украдат ресурси за развој и времето за спроведување на рамковните стапки беше многу мало. “

Сега ова е дефинитивно нешто што ќе разочара некои сопственици на GPU Turing. На крајот на краиштата, помина речиси една година од објавувањето на Turing GPU и сè уште има некои игри кои го поддржуваат RTX.

Од друга страна, јас не сум баш фасциниран од ефектот RTX врз Асетто Корса. Мислам, тие изгледаат кул, но сигурен сум дека многу малку гејмери ​​ќе забележат пореален одраз за време на трката. Според мое мислење, подобро би било да се користи RTX за оклузија на околината и глобални информации.

Пред затворањето, треба да забележиме дека бевме меѓу првите што ве известивме за проблемите со оптимизацијата на играта. Како што напишавме во нашата анализа за перформанси на персонални компјутери, Assetto Corsa Competizione го одржува API DX11. Не само тоа, туку ACC бара многу моќен графички процесор да игра игри со резолуција поголема од 1440p. Можете да ја прочитате нашата статија овде.