Axon 10s Pro: Првиот паметен телефон ZTE Snapdragon 865

Gadgerss

Производителот на мобилна опрема, ZTE, официјално го воведува првиот паметен телефон со Snapdragon 865 во светот: тоа е Axon 10s Pro. Овој нов уред е ажурирање на моделот лансиран во 2019 година: Axon 10 pro. Оваа нова верзија, без сомнение, е ажурирана.

Во однос на дизајнот и некои од неговите спецификации, Axon 10s Pro е многу сличен на минатогодишниот модел, но со исклучителна дополнителна моќност благодарение на Snapdragon 865.

ZTE Axon 10s Pro располага со 6,47-инчен AMOLED екран, FullHD, сензор за отпечатоци, изрез во форма, 1080p резолуција и аспект на слика од 19,5: 9. Покрај тоа, овој уред има заоблен страничен раб кој му дава на ефектот „цел екран“ на телефон. Претворете ја оваа опрема во првиот high-end ZTE телефон.