Baldur Gate 3 може да биде лансирана оваа година

Gerbang 3 Baldur Bisa Diluncurkan Tahun Ini

Кога станува збор за RPGs, Baldur Gate е една од најпопуларните и сакани франшизи наоколу, и нема сомнение дека многу гејмери ​​може да бидат малку разочарани кога играта официјално ќе заврши по две изданија (исклучувајќи ја експанзијата). Сепак, минатата година, официјално беше објавено дека портата 3 на Балдур е во тек.

Лошата вест е дека не се зборува кога играта ќе биде објавена, но сега мислиме дека имаме идеја. Во објавата на заедницата објавена на форумот „Стадиа на Гугл“, се чини дека компанијата ненамерно може да потврди кога ќе биде објавена Портата 3 на Балдур. Ако е точно, добра вест е дека тој ќе пристигне оваа година.

Според објавата, „Чекавте DOOM Eternal, Get Packages, Orcs Must Must Dead! 3, Baldur Gate 3 и многу други игри кои доаѓаат во Стадија оваа година. Сега, подгответе се да го истражите начинот на кој работат детските спомени, или да скокнете во хаосот на аркадата со вашите пријатели со триото титули што го прават своето деби во Стадија оваа пролет и лето … пред да слетаат на некое друго место. Прво во Стадија “.

Објавата сè уште постои и не е уредувана за да се отстрани споменувањето на портата Балдур, што значи дека Гугл сè уште не знае или е точна. Бидејќи ова не е официјална потврда, можеби ќе треба да го носите со зрно сол засега. Претстојната титула Baldur Gate 3 ќе ја креира Larian Studios, инвеститорот зад Divinity: Original Sin 2.

Објавено на. Прочитајте повеќе за и. Извор: заедница.stadia