Bixby ќе престане да работи на постарите верзии на паметни телефони Samsung на Android

Bixby akan berhenti bekerja pada smarthpones Samsung versi Android yang lebih lama 1

Bixby ќе престане да работи на постарите верзии на паметни телефони Samsung на Android 1

Виртуелните асистенти се многу присутни денес во мобилниот телефон. Покрај тоа, ако имате паметен уред дома, сигурно ќе ги знаете придобивките што ги нуди контролирајќи сè од истиот уред. Како што знаете, многу производители на уреди имаат поставено свои асистенти на мобилни телефони и сестрите не е исклучок.

Сепак, корејската компанија донесе тешка одлука каде ќе престане да го ажурира својот асистент на старата верзија на Android.

Bixby достигнува покомпатибилни телефони на Samsung

Ако имате Samsung Galaxy S8 наваму, ќе живеете со Bixby некое време. Точно е дека имам домашен асистент да се откажам од својата позиција во многу случаи на Google Assistant, но некои корисници пронајдоа вистински сојузници во корејскиот софтвер, особено ако имаат брендирани уреди дома. До сега ова беше нешто што беше многу ексклузивно за најмодерните телефони на Samsung, а наскоро ќе биде помодерна верзија.

Излезе дека луѓето во Сеул решиле дека е време да не се обезбедат ажурирања на Bixby на постарите терминали на Samsung. Мислиме на сите оние кои сè уште работат со Android 7 или 8, кои се компатибилни со верзиите Nougat и Oreo. Ова ќе значи две работи: од една страна ќе ги изгубите ажурирањата од виртуелниот асистент на Samsung како логично, од друга страна ќе ве натера да го ажурирате вашиот мобилен телефон доколку е компатибилен со поновата верзија.

Потоа ставаме терминал што е компатибилен со волшебникот и кој може да не постигне повеќе ажурирања:

  • Галакси С8
  • Галакси S8 +
  • Галакси S8 Активен
  • Galaxy Note 8
  • Галакси S9
  • Галакси S9 +
  • Галакси А9 2018 година

Повеќе посетеност за асистент на Google

Како што можете да видите, има многу терминали на Samsung кои можат да се збогуваат со ажурирањето на Bixby. Но, за многу луѓе ова не може да биде пречка. Некои корисници ја избегнуваат добро познатата тастатура Bixby на тастатурата. Ова е сè уште лоша вест, бидејќи овие корисници немаат друг избор освен да ги отстранат корејските виртуелни асистенти за да ги избегнат идните слабости во безбедноста. Од друга страна, ова значи поголемо присуство на Google Assistant на овој терминал, кој е инсталиран како стандард во оперативниот систем. од планински поглед.