BlackBerry … Дојде времето

BlackBerry ... Waktunya telah tiba untuk akhir

Сомнителни сме … Ние тоа го замислуваме … Не сакаме да го прифатиме … Но, пристигна лошата вест: по август веќе нема да ги гледаме паметните телефони Капина.

Капина … Пресек …

Кога, во 2016 година, BlackBerry привремено го стопираше производството на своите паметни телефони, веќе не беше во можност да ја одврати конкуренцијата, изборот за лиценцирање на Кина TCL изградбата на мобилни уреди се чини дека е вистинскиот начин да се гарантира нов живот за познатиот канадски уред, кој во меѓувреме се префрли на Android. Според она што беше објавено на Твитер од истиот BlackBerry, најавата дека можете да ја видите погоре, договорот со кинескиот производител ќе заврши на 31 август и, следствено на тоа, TCL од следниот ден веќе не може да произведува и продава BlackBerry смартфони.

BlackBerry Key2

Најновите уреди ќе бидат загарантирани до 31 август 2022 година и поддршката ќе продолжи за истиот период. Во овој момент не е познато дали BlackBerry ќе бара друг партнер за затворање на новиот договор, но, многу веројатно, ќе биде многу тешко да се види повторно убавата тастатура што повторно го украсува BlackBerry уредот. Извинете … ќе ги исушам солзите!