Blana Banana Kong е разнобоен платформер достапен сега на iOS и Android

Banana Kong Blast adalah platformer warna-warni yang tersedia sekarang di iOS dan Android 1

Експлозијата „Банана Конг“ е продолжение на Банана Конг 2013. Инспирацијата ја црпи на Магаре Конг на неколку начини и сигурно не се срами да го скрие. Додека вистинскиот е вашиот стандарден тркач за кој сметаме дека е во ред, продолжението ветува дека ќе биде малку поразновидно. Сега е достапно на App Store и Google Play.

Во експлозија на банана Конг ќе го започнете секое ниво со отпуштање од топот на барел. Потоа ќе го поминете тоа ниво со прислушување на оган од секое ново барел што го фрлате. Willе има и делови каде што возите картони и се вртете од лозите, но погонот за барел е главниот начин на транспорт.

Ова го претвора од тркач во нешто повеќе слично на стандардниот платформер – освен ако не можете да се движите слободно – таму каде што можете да заминете еден момент да разберете време наместо да се потпирате само на вашата реакција за да ве однесе низ пречките што се појавуваат.

Изгледа фантастично, земајќи јасна инспирација од Магаре Конг. Поглед и ќе помислите дека е нова Ретка игра. Исто така, користи 3Д графика во светот 2D. Ова води до делот каде што Конг ќе лебди меѓу преден план и позадината, за што се очекува да даде посилно чувство на интензитет.

За време на пишувањето, во моментов има 48 нивоа што мора да се поминат, а повеќе се пријавуваат на патот. Саундтракот на оваа игра ја направи Теи Лопес, која е задолжена за музиката во Sonic Mania, која е ветувачко педигре.

Експлозијата „Банана Конг“ сега е достапна на App Store и Google Play. Ова е бесплатна игра за играње со набавки во апликација.

Погледнете го нашиот дел за вести за да ги пронајдете најновите и најголемите игри.