Borderlands 3 PSA: Не направивте ништо лошо. Биди стрплив.

Borderlands 3 PSA: Anda tidak melakukan kesalahan. Bersabarlah. 1

Borderlands 3 PSA: Не направивте ништо лошо.  Биди стрплив.  2

Граница 3 ви дава многу начини да го прилагодите вашиот карактер, од трите вештачки дрвја на секој нов ловец свод, до најразличното оружје што може да го имате и модните класи што ќе ги соберете додека играте. Но, многу од овие опции не се достапни кога ќе ја започнете играта и може да трае неколку часа – ако не и денови – сè додека не можете да пристапите сè што сакате.

Ако скокате и фрустрирани сте бидејќи не ги разбирате сите системи и како да ги набавите, клучот е: Бидете трпеливи и продолжете да играте.

Сите добри работи им доаѓаат на оние што чекаат

Всушност, ова недоразбирање ми пречи во текот на првите десетина часа кога играв Граница 3 за преглед: Постојано се прашував што пропуштив што ќе ми овозможи да носам четири оружја одеднаш (не и двете со кои започнав), и кога ќе ја отклучам можноста да користам модни класи кои додаваат на моите способности и нивоа на моето дрво Вештини.

Но, бидете сигурни дека нема магична потрага по која треба да се справите за да дојдете до оваа содржина. Unlе ги отклучите дополнителните слотови за оружје, можноста за рударство и трошење на Еридиум, па дури и ќе го користите вашиот класен мод – заедно со други опции – како што играте преку Граница 3 кампања. Оваа игра само го одзема слаткото време на нудење на оваа можност за вас, минато во моментот кога се надевам дека има целосна контрола врз моето оптеретување. Но, сето тоа ќе биде отворено ако сте трпеливи и останете поврзани.

Меѓутоа, ако сакате да знаете кога се достапни за следниве клучеви или способности, видете ги упатствата поврзани погоре и подолу за да се забрзаат што е можно побрзо.

Но, ако сте загрижени за првите неколку часа од вашата игра? Невозможно. Единствено што ви недостасува во тоа време е трпеливоста, а јас сум на истиот брод.