Bumble го создал натпреварувачкиот тим на сите жени од Фортент

Bumble Menciptakan Kompetitif Semua-Wanita Pertama Fortnite Tim

Епот неодамна се одржа за прв пат Форнит Светски куп во Newујорк. Настанот, кој на победникот му подари 3 милиони долари, послужи како претстава на културниот феномен што станаа придружни. 178 Fortnite играчи кои имаат право да учествуваат во настанот. Ниту една од нив не е жена.

Креаторот на Bumble, апликација за датира од прва жена, обрнува внимание и соработувајте со светската организација за придружба Gen.G за изградба на првиот конкурентен тим во светот на Фортнит во светот. Овој тим комбинира некои од најуспешните играчи на Еспорт Леј Фортнит.

Статистички, мажите и жените играат иста игра денес, но еспортите сè уште имаат тенденција да бидат радикално машки. Неодамна, компанијата започна да презема чекори кон вклучување, и регрутира повеќе жени за тимови во игри како што е Fortnite. Всушност, за време на Светскиот куп, популарниот клан Фазе го донесе својот прв женски играч на Фортнит, ЕвоК.

Сега, генералот го направи тоа чекор понатаму и гради женски тим фокусиран на Фортнит. Групата започна минатата година со „Медисон“ на Медисон и Мана и Тина „Тинареас“ Перез, а последниот се најде на четвртото место на еден од Fortnite Events на почетокот на падот на битката. Тимот потоа го донесе Кристијан стрикер „КитиПлејс“ Валничник да го преземе водството во пополнувањето на остатокот од списокот. Тие неодамна го комплетираа својот тим со додавање на iiCarlee и hannahhfn.

Со толку голем родов јаз во индустријата за придружба, компании како „Bumblebee“ се обидуваат да разберат што им го отежнува влезот на жените и се обидуваат да ги променат работите. Според „AdWeek“, „Bumble“ додаде опција во нивната апликација за пријателство и дружење на жените напред, што им овозможува на жените да се идентификуваат како гејмери ​​преку значка на нивниот профил. Значката им овозможува на гејмерите да се најдат едни со други на апликацијата и им овозможува на жените да го третираат својот интерес за играње игри како точка на гордост.

Ова охрабрување и позитивност создава безбедно опкружување каде жените можат да се чувствуваат сигурни во желбата да играат игри. Кога ги прашале, многу жени укажуваат на вознемирување преку Интернет како причина број една поради која се чувствуваат обесхрабрени од спроведувањето игри на ниво. Иницијативи како оние од Bumble и Gen.G им помагаат на жените да се чувствуваат како да имаат место во натпреварувачката игра. Ова не е само во заедницата за придружба. Неколку стримувачи на Твич неодамна објавија добротворен настан што ќе се спротивстави на вознемирување преку Интернет.

Како што е објаснето од овој нов тим и неодамнешното додавање на EwOk во Клан FaZe, играчите на про-ниво можат да бидат машки или жени. Токсичноста во заедницата им отежнува на жените да се истакнат, но се чини дека доколку тимот од висок профил изгледа само малку потешко, тие можат да ги удвојат своите потенцијални про групи.

Фортнит Излезете сега во ран пристап до Android, iOS, PC, PS4, Switch и Xbox One.

Извор: AdWeek