Call of Duty: База на играчи во црна опција 4 Расте и покрај лошите микро трансакции

Black Ops 4

Кога зборуваме за микро-трансакции и нивна прекумерна употреба во игри, Call of Duty: Black Ops 4 се смета за една од најлошите. Но, се чини дека Активизија е горда што ги слави финансиските перформанси и приходот на Black Ops 4 преку микро трансакциите.

Активизија Близард вчера одржа конференциски повик за Втор квартален резултат 2019 година, каде разговараше за финансиските перформанси на компанијата и стратегијата за иднината. Една од работите што ја дискутираше Активизајн беше „Call of Duty Black Ops“. 4. Може да видите целосен препис на финансиски повици тука.

За време на финансискиот повик, првиот човек на Активизија Коди nsонсон зборуваше за финансиската изведба на Black Ops 4 Call of Duty.Тој откри дека месечните активни корисници на Black Ops 4 пораснале од година во година во текот на целиот финансиски квартал во споредба со Sledgehammer Call of Duty: WW2, кој беше ослободен во 2017 година.

Кога зборувавме за „Call of Duty: Black Ops“ број 4, Johонсон рече:

„Сметаме дека ова е резултат на зголемена фреквенција и квалитет и директно работење, вклучувајќи сезонски настани, нова игра и длабинско ново искуство во играта во околината на Black Ops“.

Според nsонсон, главната сила што вози зад сето ова е мапата на Black Ops 4’s Blackat Alcatraz Blackout.

„Високото учество во часовите за играње во Q2 расте повеќе од 50 проценти од година во година наспроти последната титула и планираме да ги продолжиме нашите инвестиции во развој на таленти, алатки и аналитики, додека работиме да го градиме овој моментум во Q3 и пошироко“.

Што се однесува до Call of Duty: микро трансакциите на Black Ops 4, придобивките од Активизацијата кои произлегуваат од ова се пред WW2 на споредлива основа. Иако Активизија не кажа точно колку пари заработиле од трансакциите со микро Black Ops 4 во текот на кварталот, тие откриле околу 800 милиони американски долари во вкупна резервација во игра.

Сето ова е интересно затоа што поголемиот дел од заедницата за игри го сметаат Call of Duty: Black Ops 4 микро трансакциите најлоши во оваа серија. Првично, играта беше објавена без притаен микро трансакции или грабежи во кутии, но Активизија успеа да се одвива постепено. Многу играчи сега ја сметаат играта како исплата за победа, што е страшна работа за секој развивач на игри.

Сепак, Infinity Ward во голема мерка молчеше за микро трансакциите во претстојната најнова игра во франшизата, Call of Duty: Modern Warfare. За време на финансискиот повик Modern Warfare, претседателот на Активиза, Роберт Костич, рече:

„Инвестираме значителни ресурси по настанот за започнување со содржина и нови начини на игра што мислиме дека навивачите навистина ќе ги сакаат“.

Call of Duty: Black Ops 4 е мултиплеер FPS од Treyarch и Активизија за компјутер, PlayStation 4 и Xbox One.