Call of Duty: Современи записи за воени кампањи доаѓаат кон крајот на септември

Остатоци од игра на Spec Ops исто така доаѓаат во почетокот на октомври.


Infinity Ward лансираше нови информации за мулти-плеерските компоненти за Call of Duty: Modern Warfare во изминатите неколку месеци. Како и да е, сè уште се истакнува во кампањата и снимањето на Spec Ops. Тоа ќе се промени во седмиците што доведоа до лансирање, со снимки од игра откриени на крајот на септември.

Според официјалниот Твитер „Повик на должноста“ на Твитер, кој предвидува патоказ за откривање пред да се започне, деталите за вкрстена игра ќе бидат откриени во недела на 16 септември. Веќе знаеме дека корисниците на персонални компјутери и конзоли можат да изберат да не си играат едни со други. Вкрстената игра може да се тестира и во втората бета фаза од 19 до 23 септември.

Ако тоа не е доволно, снимките од игра ќе бидат откриени и за режимот Spec Ops, недела на 7 октомври. Овој режим ќе понуди соработка мисија со различни тешкотии, но конечно ќе видиме што е потребно и како се разликува од претходната игра Modern Warfare. Call of Duty: Modern Warfare излегува на 25 октомври за Xbox One, PS4 и компјутер.

Начин да се започне # Модерна светлина се во последниот потег. Соберете ја вашата интел и подгответе се за Опен Бета следниот викенд. pic.twitter.com/agQvlqR4lC

– Call of Duty (@CallofDuty) 5 септември 2019 година