Call of Duty: Современото војување одвојува време да заврши како што очекувате

Call Of Duty: Modern Warfare Membutuhkan Waktu Sampai Selesai Seperti yang Anda Harapkan 1

GameSpot може да добие провизија од понуди за малопродажба.

Новата голема игра на активирањето „Call of Duty“, рестартирање на Modern Warfare, беше лансирана во октомври. Подготвено е да стане еден од најголемите игри во 2019 година. Но, колку време ќе трае за да го победиме?

Како и скоро сите игри, начинот на кој ќе играте ќе одреди колку време е потребно да се победи. Тоа важи и за Modern Warfare, рече директорот на наративното студио Тејлор Куросаки Игра Информатор. Поради ова, Куросаки рече дека играчите може да очекуваат должината на кампањата Modern Warfare да биде „во согласност“ со она што го очекуваа играчите од играта „Call of Duty“.

„Ова многу варира“, рече Куросаки. „Должината на оваа кампања одговара точно со должината на она што би очекувале во современата кампања„ Call of Duty “.

Кампањите се само еден елемент на новото модерно војување. Играта има и мултиплеер функција, што додава на годинашниот режим на големи војни на Земјата, заедно со режимот за ко-опција Spec Ops. Оваа игра не содржи режим на зомби, и во моментот нема планови за богатство.

Modern Warfare беше лансирана само на 25 октомври за PlayStation 4, Xbox One и PC. Во голема промена во оваа серија, ќе има мултиплеер поддршка за мултиплеер помеѓу конкурентните конзоли.

Раниот пристап до претстојната мултиплеер-бета верзија за Modern Warfare започнува на 12 септември на PS4, додека отворената бета фаза започнува на 14 септември на системот Sony пред да се прошири на Xbox One и PC во некој подоцнежен момент.