„Call of Duty: Mobile“ веќе има официјален датум на објавување и ќе пристигне на iOS и Android со вклучен Battle Royale

'Call of Duty: Mobile' sudah memiliki tanggal rilis resmi dan akan tiba di iOS dan Android dengan Battle Royale disertakan

„Call of Duty“ е сага која одзема многу време на конзоли и компјутери, но досега тоа не го направи скокнувањето на мобилните телефони. Да, со типот на игра ‘Clash of Clans’, но не и со стрелач што е направен правилно. Сепак, тоа е официјално „Call of Duty: Mobile“ се движи кон iOS и Android, затоа што точниот датум штотуку стана официјален: 1 октомври.

Ова е потврдено со страницата „Фејсбук“ на „Офицер на должноста“, која исто така ја искористи можноста да обезбеди неколку интересни детали за играта, како што се тоа ќе биде бесплатно (нешто што веќе можеме да го посочиме), класични мапи од претходните испораки и „новото искуство во Ројал“.

За iOS и Android

Од компанијата велат дека „Call of Duty: Mobile“ ќе пристигнат на iOS и Android на 1 октомври, нешто што ќе ги побие гласините дека Samsung ќе започне ексклузивно лансирање на играта како што тоа го правеше во времето со „Fortnite“

„Call of Duty: Mobile“ го разви ТимиСтудиото на Тенсент има игри како „Лига на легендите“ или „Bвездите на тепачката“. Сите игри како ова имаат вакво нешто заедничко бесплатно за играње, ерго се финансира со микро трансакции.

Играта ќе биде бесплатна и ќе биде финансирана преку микро трансакции, како на пример други наслови како „PUBG Mobile“ или „Fortnite“

На Xataka Android, имаме можност да пробаме многу рана верзија, кога играта се нарекува „Call of Duty: Legends of War“. Ова вклучува сè што очекувате од „Call of Duty“, имено добар број на оружје, класични мапи и типични преноси за превозот, како што се „Call of Duty 4“, паѓање ленти и прилагодување на знаци.

Исто така има зомби режимот и режимот Battle Royale се појавуваат на главниот екран бидејќи не е достапен Се чини дека е готово полирање и е подготвено да излезе на пазарот, така што е само прашање на време. Играта сега може да се нарача на Google Play и App Store, па доколку сакате да добиете известувања кога е достапна, не двоумете се да го сторите тоа.

Call of Duty: Мобилен телефон

Call of Duty: Мобилен телефон

  • Развивач: Активирање
  • Цена: Бесплатно
  • Порака на: Google Play
  • Порака на: Продавница за Апликации
  • Категорија: Акција

Преку | Повик на должност

Дистрибуирајте го „Call of Duty: Mobile“ веќе има официјален датум на објавување и ќе пристигне на iOS и Android со вклучен Battle Royale