Capcom ја задева новата игра Resident Evil, Project Resistance, за TGS 2019

Capcom menggoda game Resident Evil baru, Project Resistance, untuk TGS 2019 1

Capcom ја задева новата игра Resident Evil, Resistance Evil, за TGS 2019 2

Capcom ќе го открие новиот проект Resident Evil, наречен Отпорност на проекти, пред претставата за игри во Токио за 2019 година на 9 септември. Играта се очекува на PlayStation 4, Windows PC и Xbox One, според Capcom Отпорност на проекти локација за зачувување

Снимките ќе бидат откриени на YouTube-страницата на Capcom, во 8 часот по полноќ, на 9 септември. Учесниците во Game Show во Токио ќе можат да го следат натпреварот во штанд Капком во одредено време за време на шоуто, што се одржува од 12-ти до 15-ти септември во Макухари Месе во Токио. Можност за игра Отпорност на проекти достапно само „со претходна регистрација“ на настанот, и само за жителите на Јапонија, напиша Капом на Отпорност на проекти веб-страница.

Информациите за овој проект се ограничени, иако сликите за игри излегоа на Интернет. Корисник на Reddit стави линк на YouTube во живо за рекламирање на приколката до страницата за грабнување на сликички – користена за набавка на сликички од видеа на YouTube, природно – и пронајдени слики од екранот, објавија од Отпорност на проекти приколка приколка. Сликата е мала, и многу нејасна кога е разнесена, но се чини дека подразбира игра со четири играчи.

Identубителите на Resident Evil на интернет се надеваат Отпорност на проекти слично на Resител на злото чума, онлајн хорор игра за опстанок, објавена во 2003 година за PlayStation 2. Оваа игра ја обожаваат посветени фанови, од кои некои ја ставија играта и нејзиното продолжение на Интернет на приватни сервери во Јапонија во 2014 година.

Нема детали за Отпорност на проекти потврдено.