Capcom ја смета Драгата Догма „станува важна франшиза“

Capcom Mempertimbangkan Dogma Naga "Menjadi Waralaba Penting"

Првично објавен во 2012 година, Capcom’s Змеј Догма е една од најуспешните нови IP-адреси на компанијата во модерната ера, иако треба да се додаде дека не продава доволно доволно добро за да се обезбеди инстант продолжение.

Сепак, со оглед на тоа што беше ажуриран во форма Темна врежана (што е објавено на сите тековни формати на гени, вклучително и Склопки), безбедно е да се претпостави дека сè уште е во микс што се однесува до новите рати.

Навистина, креаторот Хидеаки Исунуно разговараше со IGN и откри дека оваа серија е „важна“ за Капком, но тоа се исто толку информации колку што може да ги обезбеди во ова време:

Сметаме дека Змејот Догма е важна франшиза … Но, сега немам што друго да кажам.

„Нема да негираме дека е груб во делови и навистина може да се направи со целосно преработено наместо директно повторно објавување“, е она што го кажавме кога ја разгледавме верзијата на Dogma Dragon Switch: Darkness назад во април. „Но, Змеј Догма останува многу искуство во улогата на улоги во улогата на игра, кое успева да го надмине јазот помеѓу возбудливото дејствување во реално време и авантурите базирани на статистики“.

Новите игри во франшизата ќе имаат смисла од други причини – Netflix во моментов работи на анимирана серија базирана на играта.