CCS е предвидено да води Сигеј лига за сите жени оваа есен

CCS е предвидено да води Сигеј лига за сите жени оваа есен

Серијалот на првенството Cyberathlete планира да одржи елигација на Rainbow Six Siege лигата за сите жени оваа есен, кулминирајќи во серија во плеј-офот и шампионската рунда. CCS се надева дека ќе привлече осум тима по регион, а регистрацијата ќе започне подоцна овој месец.

CCS има водено неколку сезони на женски натпреварувања во Северна Америка и Европа, а промоцијата на Siege.gg сега планира да води целосна лига. Како што забележува страницата, во Сигеј има само двајца женски проигралки, а ЦКС се надева дека женската лига ќе помогне во развој и прикажување талентирани женски играчи со цел конечно да се зголеми бројот на женски добрите.

Organizeесика „essес“ Болден, која служеше како тренер во тимот на Пеге опсада Про Лига, помогна во организирањето на женската лига на ЦКС. Тој за Siege.gg изјави дека неговата надеж е дека женската лига може да функционира како „учесник“ за да ги истакне женските играчи кои би можеле да бидат добри кандидати за Челинџер и Про Лига.

„Ние сакаме да ја искористиме оваа лига за да обезбедиме дополнителни конкурентни опции за зголемениот број женски тимови што постојат низ Северна Америка и Европа“, рече таа. „Краткорочно, треба да се обезбеди друга конкурентна излезна платформа за жени“.

Leagueенската лига ЦКС нема да биде квалификуван квалификации, туку наместо тоа ќе покани екипи засновани на „прво пристигнување, прв сервис“, со приоритет даден на тимови направени претходно, најмногу до осум екипи за секој регион. Регистрацијата започнува на 18 август и трае до 7 септември.

Посебната конкуренција се покажа како контроверзна во заедницата на опсада. Кога Ubisoft Esports Бразил минатата година одржа женски турнир, Божицата, една од двете женски играчи на Siege pro, не се согласи со тој пристап. И самиот Болдинг се согласи дека засебните лиги не се идеални, но негираше дека во овој случај поважно е да се охрабрат и истакнат женските играчи да постигнат поголема разновидност на сцените за про-опсада.

По започнувањето на натпреварот во лигата, ова ќе биде најдобрата лига од круг на карти, користејќи ги истите правила, собирање мапи и колекција на оператори како Про Лига. Во плеј-офот ќе бидат вклучени сите екипи учеснички, при што сесиите ќе бидат утврдени со пласман.

Leagueенската лига е закажана за 18 септември – 3 ноември.

ИНФО