Cyberpunk 2077 – Дејвс во искушение со претходна нарачка во тајна порака

Cyberpunk 2077 - Devs Tempt With Pre-Order di Pesan Rahasia

Тимот на Црвениот ЦД на Проект е познат по објавување на скриени пораки наменети за играчи. Во последно време, поврзано со Cyberpunk 2077, програмерите го објаснуваат недостатокот на јавни демо и бројот на изданија за игри и ги охрабруваат претходните нарачки.

ЦД Проект Ред откри повеќе картички поврзани со тоа Киберпанк 2077 година. Веќе знаеме дека производството ќе дебитира на 16 април 2020 година и ќе биде достапно во две изданија – стандард и колектор. Очигледно, откачување последното видео содржи упатства што водат до скриени пораки од ѓаволи. Процесот на постигнување на тоа е доста комплициран, затоа што бара врска со серверот (податоците се прикажани во видеото), користејќи го протоколот SSH и пробиени лозинки и лозинки (исто така во видео содржината). Во еден скриен каталог (кој е поставен на Google Drive и достапен за сите заинтересирани страни) има текстуална датотека со порака од инвеститорот што објаснува недостаток на јавно демо на изложбата Е3 и охрабрувачки предрачки.

Cyberpunk 2077 - Девс во искушение со претходна нарачка во тајна порака - слика # 1

Црвениот ЦД на Проект се користи за објавување на скриени пораки за фановите.

Причината зошто само среќниците можат да ја видат Киберпанк 2077 година на Е3 2019 е тоа Инвеститорот има намера да ја покаже својата работа пред широката публика само на Gamescom Expo и PAX во август (каде ќе организираат сесии со прашања и одговори). Инвеститорот одлучи да го направи овој чекор за да ја изгради вистинската „сензација“. Која е поентата? Сега, да го привлечат вниманието на повеќе играчи и да ги убедат да дадат можност да дојде играта. Како што велат, ова ја зголемува веројатноста за добра продажба, што пак ќе им овозможи да „растат, да преземат креативни ризици и да обезбедат нови одлични игри“. Од истата причина, devs турка пред нарачки за Киберпанк 2077 година; на овој начин тие добија сигнал од нас дека ни се допаѓа нивната работа. Освен сè – не сме принудени, и ако сè уште не сме сигурни да играме, програмерите предлагаат да чекаат за следниот материјал, па дури и на првиот преглед.

Конечниот проблем што го покрена тимот на Црвениот ЦД на Проектот е бројот на достапни изданија. Devените решија да направат стандардно и колекционерско издание, затоа што, како што велат, „не сакаат да влезат Википедија да се споредат содржините “од различни верзии на дадена игра. Друга работа е дека стандардното издание, според развивачот, е спакувано до гребенот со дополнителна содржина.

  1. Официјална веб-страница на Cyberpunk 2077