Cyberpunk 2077 ќе биде одложен поради лошите перформанси на PlayStation 4 и Xbox One

Cyberpunk 2077 akan tertunda karena kinerjanya yang buruk di PlayStation 4 dan Xbox One

Одложен Киберпанк 2077 година нè изненади сите, а сега е познато дека можната причина за одложување на играта од април до септември не е никој друг перформанси на тековната конзола.

Според полскиот режисер Boriz Niespielak, ЦД Проект РЕД доживува сериозни проблеми при тоа Cyberpunk 2077 да има прифатливи перформанси на PlayStation 4 и Xbox Oneособено последниот.

Да не зборуваме за PlayStation 4 Pro, или Xbox One X, значи дека сите проблеми биле фокусирани во најосновната верзија на секоја конзола.

Киберпанк 2077 година

Очигледно, инвеститорот има краен рок да го реши овој проблем: ако нешто не е поправено претходно Јануари 2020 година, Cyberpunk 2077 мора да се одложи и изгледа дека сега сме во тој момент.

Ова е гласина дека, барем површно, се чини изводливо, и подобро да знаете колку е амбициозен ЦД РЕД Проект, каде ако комбинираме гигантски карти полни со живот, со висок графички квалитет, тоа само значи дека е потребен многу потенцијал за неговата флуидност, па затоа ќе биде интересно да се види идна графичка споредба да го цениме степенот до кој мора да направат парчиња за да се прилагодат на обете конзоли.

преку: Pushsquare