Cyberpunk 2077 E3 2019 Демо игра Гледано на компјутер

Demo Gameplay Cyberpunk 2077 E3 2019 Ditampilkan di PC

Марцин Момот од ЦД РЕД Проект беше известен на Твитер (одговарајќи на прашања) дека футуристички демо RPG демо Киберпанк 2077 година, што е прикажано зад затворени врати на E3 изложбата 2013, е водена на компјутер. Конфигурацијата на машинскиот хардвер е непозната. Инвеститорот ги отфрли информациите објавени од „Форбс“ дека е презентирана верзијата PS4 Pro.

Корисник: Дали навистина го презентирате Cyberpunk 2077 на Ps4 Pro? Затоа што тоа е она што го тврдат …

Марцин Момот: Оваа игра е претставена на компјутер

Тешко е да се каже дека овие информации се шокантни – Раните верзии на играта презентирани за време на разни настани најчесто работат на компјутер, но генерално тие се машини со многу силни спецификации. Истиот одговор го добивме и на многу слично прашање на Е3 минатата година, кога дознавме Киберпанк 2077 година лансиран на машина со процесорот i7-8700K (3,7 GHz) и графичка картичка Nvidia GeForce GTX 1080 Ti.

Киберпанк 2077 година се движи кон компјутер, Xbox One и PlayStation 4. Исто така вреди да се спомене дека годинешното демо на E3 – можеби во малку изменета верзија – ќе биде претставен на gamescom 2019. Наскоро после тоа мора да биде објавен на пошироката публика (исто како и минатата година) Засега, можеме да уживаме само во приколки, каде можеме да ги видиме ликовите што ги игра Киану Ривс.