Denuvo ја носи DRM Solution на Android во форма на специјално решение наречено & # 039; Заштита на мобилна игра & # 039;

Denuvo Membawa Solusi DRM-nya ke Android dalam Bentuk Solusi Khusus yang Disebut 'Perlindungan Game Seluler'

Ако воопшто играат игри на компјутер, можеби ќе знаете за Denuvo DRM. Denuvo на компјутер е анти-припишувачко решение за игри што има за цел да спречи пиратство и повеќе на платформата. Во текот на изминатата година, многу игри што користат Denuvo беа разбиени брзо и ги натера многу клиенти кои плаќаат прилично лути затоа што DRM има неколку проблеми во зависност од неговата имплементација. Еден од најновите примери е Yakuza 0 од СЕГА кој го отстрани ДРМ во ажурирањата по покренувањето и ова носи многу пониска извршна големина од DRM и тоа резултира во побрзо лансирање кај многу луѓе.

На Gamescom 2019, Денуво најави специјално мобилно решение кое ќе дојде на Android во форма на „Mobile Game Protection“. Ова има за цел да спречи пиратство и мамење со Android и може да се спроведе на ниво на АПК, што значи дека ќе треба помалку напор за програмерите да ги спроведат. Оваа заштита ќе има и откривање на уреди за корекција и многу повеќе. Постојат многу игри кои не функционираат директно на уредот за искоренување за да бидете сигурни дека нема измама или пиратерија во содржината на играта.

Beе биде интересно да се види кој е крајниот резултат за игрите што го користат решението за заштита на игри на играње Деново, бидејќи влијанието врз перформансите варира врз основа на игри со компјутер и влијае на некои играчи, но не на сите. Веќе имаме неколку развивачи кои го избраа решението само преку Интернет на Android додека ја напуштаат верзијата iOS како офлајн, бидејќи пиратството е толку распространето на Android.

(Извор: Андроид полиција)