Diorama Detective гледа како повторно создавате сцени со криминал и решавате мистерии во АР

Diorama Detective melihat Anda menciptakan kembali adegan kejahatan dan memecahkan misteri di AR 1

Diorama Detective е лесна титула АР која раскажува за повторно создавање криминални сцени и решавање мистерии. Дојде од нас од развивачот на Студио Cypher, а ќе биде лансиран за iOS уреди овој четврток, 8 август.

Основната идеја е дека ќе истражите детални диорами во АР, користејќи упатства за решавање на секој случај и уредување на предмети и луѓе за да ги рекреирате сцените на криминалот. АР технологијата отвора можности за манипулирање со предметите во околината, фотографирање за употреба како доказ и навигација на вашиот пат до области што не се видливи.

Willе креирате комплицирана табела за врски, што е процедурална полициска постапка што постои, за да ги откриете фактите и да организирате синџир на настани што водат до секое кривично дело. Иако ова е далеку од мрачниот бизнис што го очекувавме од жанрот, префрлување на мопеј карактери и непоколеблива сериозност на играчите кои се сакани и тон кој е јасно лесен.

Еден случај може да ве натера да испитате зошто детето верува дека неговото куче е врколак, додека друг те гледа како откриваш широк заговор против вештерка. Врз основа на материјалот што го гледам, ќе се појави дека сите овие навидум различни случаи конечно се поврзани, што – ако е случај – ќе биде наративно достигнување за таа ера.

Diorama Detection е изградена од земја до работа со најновата технологија AR, овозможувајќи лесно движење низ секоја област. Ако претходно сте играле игри направени со употреба на ARKit, ќе знаете дека тие обично се без проблеми, лесни и достапни.

Diorama Detective гледа како повторно создавате сцени со криминал и решавате мистерии во АР 2

И, иако ова ги комплицира работите малку со тоа што ќе ви овозможи да се разбудите, истражите и фотографирате скриени предмети во околината, сепак се вели дека е лесно да се постават и играат.

Доколку барате нешто малку поразлично, Деторактив Диорама доаѓа во App Store овој четврток, 8 август. Willе се проценува на 3,99 $ или вашиот регионален еквивалент.

Погледнете во нашиот дел за вести за да ги пронајдете најновите и најголемите игри.