Doom Eternal добива нова продолжена приколка за играчки игри Battlemode

Doom Eternal mendapatkan trailer gameplay Battlemode baru yang diperpanjang 1

Нов трејлер за играчи од проект Софтвер со кој се детализира новата гејмода на Battlemode 2-v-1 на Doom Eternal.

Doom Eternal се подготвува да понуди мултиплеер искуство. Само-развиен во софтвер за идентификација, новиот режим на мултиплеер „Battlemode 2-v-1“ е интензивна и жестока афера што држи сè што очекувате од игри Doom. Денес, id Software објави нова трејлер за трејлери за игри, во која се дискутираат ликовите, целите и многу повеќе што може да се играат во нови режими.

Видовме неколку детали споделени за Battlemode во QuakeCon 2019, сепак, id Software објави ново видео за продлабочување на новите режими. Одликувајќи се со истата френетична игра што ја направи серијата Doom популарна франшиза со години, Battlemode има уникатен пристап 2-в-1 што може да го направи само Софтверот. Во новиот гејмод, двајца играчи ја преземаат улогата на серии демони, додека еден играч работи да ги победи демоните како Doom Killer.

Според новиот преглед, играчите ќе можат да ја преземат улогата на еден од петте демони, вклучувајќи ги Revenant, Pain Elemental и Mancubus. Петте демони што можат да ги контролираат играчите имаат посебни способности и избори на сопствена мобилност, како и можност да испуштат разни опасности низ мапата што ќе предизвикаат оштетување на Слејер. Сè е во тоа да работиме заедно за да го срушиме Slayer преку сите средства што ги имате.

На другиот крај, играчите кои ја преземаат улогата на Слејер мораат да работат со сите свои предмети за оружје за да го поразат ѓаволот и да ги победат сите опасности што ги носат на арената со нив. Со сите иконични оружја Slayer што ги сакате, се чини дека Battlemode нуди паника и брза акција што ги прави кампањите за еден играч толку многу забавни.

Можете да видите целосен преглед на Battlemode на Doom Eternal во видеото погоре. Willе имаме повеќе информации за претстојната игра како што е откриено.