Doom I и II се зголемуваат на 60 fps и повеќе се подобруваат

Doom I dan II meningkatkan ke 60 fps dan lebih banyak peningkatan

Тие ги надградуваат Doom I и II на 60 fps и повеќе подобрувања, брзо заштедуваат и вчитуваат Компанијата која е специјализирана за развој на видео игри Bethesda ги објави ажурирањата на неколку закрпи во насловите Doom I и Doom II за сите платформи, вклучувајќи истакната поддршка за дополнителна содржина , слики што работат со 60 фрејмови во секунда (fps), покрај тоа што додаваат заштеда и брзо вчитување во видео играта.

Неколку години по првичното издание, DOOM и DOOM 2 беа ажурирани за да добијат 60 FPS поддршка, брзо складирање и други најнови карактеристики. Означувањето на ажурирањето ја подобрува перформансите на сликата, затоа што се промени од 35 fps на 60 fps на сите платформи.

27 години по пристигнувањето ДООМ (1993) и 26 оттогаш ДООМ II слетувајќи за прв пат, двата титула беа ажурирани за да прифатат различни функции што се присутни во повеќето наслови кои достигнуваат на пазарот на видео игри. За почеток, тие прифаќаат 60 FPS поддршка и функционалност за брзо зачувување

Додадоа и можност за брзо складирање и вчитување, можност за избор на дополнителни нивоа без да се избрише претходното ниво, покрај тоа што имаат дополнителен рингишл на оружје и избор на брзо оружје, што само со притискање на подлогата ви овозможува да изберете помеѓу неколку оружја.

Конечно, со нови закрпи корисниците ќе можат да ја прилагодат осветленоста, да ги деактивираат случајните тонови и да го намалат статусната лента кога се наоѓаат во повеќе режими, така што ќе се гледаат повеќе сцени во текот на играта.

Сите новости за најновите ажурирања на DOOM и DOOM II

Играчите кои ја имаат новата верзија на класичната игра сега можат да преземаат ажурирања и да уживаат во низа предности и подобрувања, покрај тоа што ја играат избраната листа со megaWADS, вклучително и SIGIL од Romон Ромеро. Од друга страна, ова се сите новости што можеме да ги најдеме:

  • Дополнителна дополнителна поддршка: од главното мени ДООМ (1993) и ДООМ II Сите додатоци можат да се преземат бесплатно. „Прво, ќе започнеме со голем број првични додатоци, но наскоро ќе ги контактираме играчите за предлози за најдобриот WAD да бидат вклучени во иднина“, објасни Бетесда во соопштението за печатот.
  • Компатибилност на 60 FPS: DOOM (1993) и ДООМ II тие ќе имаат, за прв пат, 60 FPS природна поддршка на сите платформи, во споредба со 35 FPS од оригиналната игра.
  • Артидас брза заштеда: при пристап до менито за пауза на ДООМ (1993) или ДООМ II, мора да притиснеме R / R1 / RB за да ја зачуваме моменталната позиција. За да ја вчитате играта, едноставно вратете се на екранот за пауза и притиснете L / L1 / LB.
  • Прилагодување на квалитетот на животот: ДООМ (1993) и ДООМ II Тие се благословени со голем број нови опции и поставки, вклучувајќи брзи функции за избор на оружје, функции за подобрено ниво на селекција, дополнителни опции за аспект и стапки на осветленост, нови HUD-ови за посебен екран и многу повеќе.

Како што е објаснето во објавата на форумот Bethesda, патеките Doom I и Doom II сега се достапни за PS4, Xbox One, Nintendo Switch, iOS, Android и компјутер.

Извор: Бетесда