Dragon Quest Builders 2 нуди големи измени во следното ажурирање

La guía del gamer.

Нова содржина што може да се преземе ќе пристигне во Dragon Quest Builders 2 на 20 август, со што ќе донесе нов пакет придобивки што ќе ги израдуваат вашите фанови.

Во широкиот пренос на својот YouTube канал, Square Enix презентира нови работи од Dragon Quest Builders 2, каде конечно ќе пристигне епилогот од главната приказна на играта.

Откако играчите отворија 45 градежни планови и изградба на објекти, тие барем еднаш ја посетија Buildertopia и ја завршија колекцијата мисија на Explorer Beaches, може да се отвори последниот дел од приказната.

Со картички што ќе бидат прифатени од секој играч кој ги исполнува барањата, можете да ја извршите последната мисија на играта, која останува скриена до премиерата на оваа нова игра закрпи.

Одредени козметички елементи, исто така, ќе бидат додадени за играчи, вклучувајќи и фризури со карактер од серијата што можат да ги користат за кој било жанр на ликови, под услов да не можат да се менуваат.

Dragon Quest ја одржува својата традиција

Една од најпознатите иконични франшизи на JRPG, Dragon Quest поминува во едно од најслатките моменти за глобалниот пазар, имајќи невидена дифузија во системот на тековната генерација.

Dragon Quest Builders 2 има продадено повеќе од еден милион примероци за своите системи Nintendo Switch и PlayStation 4, што е многу позитивен број за игри чиј обем е многу помал од традиционалните епизоди од оваа серија.

Благодарам на сите наши градители насекаде за нивната помош #DragonQuest Градежни 2 достигна 1,1 милиони продажба во светот! Да продолжиме да градиме поголеми и подобри! # DQB2 pic.twitter.com/R3k7ag4R3H

– ДРАГОН ПРАШАESTА (@DragonQuest) 9 август 2019 година

На пример, Dragon Quest XI неодамна беше една од најуспешните игри во светот за оваа франшиза, достигнувајќи скоро пет милиони продадени примероци, а според критичарите сметаат дека е една од најдобрите РПГ во 2018 година.

Dragon Quest Builders 2 немаат ниво на благодарност за Dragon Quest XI од фановите, но сепак е игра на добро ниво што многу фанови сакаат да продолжат да ја поддржуваат.