DVR Hopper DVR добива асистентска интеграција, покрај новиот далечински глас на Google

DVR DVR Hopper mendapatkan integrasi Asisten, di samping remote suara baru bermerek Google

Клиенти со DISH кои ја користат поставената кутија на компанијата Hopper, мора да бидат среќни, затоа што Google само откри дека неговиот асистент дошол на далечинскиот управувач на DISH. Ова ја следи можноста да се контрола Гответе го вашиот Хопер од далечина преку Асистентот минатата година. Без разлика дали имате Google Home или не, вашиот далечински управувач сега е паметен уред поддржан од Асистент кој е подготвен да ја преземе контролата врз вашиот дом, да пронајде факти кои не се корисни и да ви помогне да навигирате сè покомплексно искуство со телевизиско емитување.

Има причина зошто толку многу модерни далечински управувачи имаат вградена контрола на гласот: навигацијата во модерните менија низ повеќе апликации, библиотеки, услуги и титули е малку ноќна мора со само Д-рампа. Amazon и Logitech сакаат да ја инкорпорираат Alexa во нивниот најнов далечински управувач, а DISH им дава на своите клиенти Асистент. (Сметаме дека е подобро.)

„Со ова ажурирање, ние ја проширивме функционалноста за да им овозможиме на клиентите не само да го контролираат својот Хопер, туку да поставуваат прашања, да добијат одговори и да го контролираат нивниот паметен дом преку нивниот далечински управувач“, рече Роб Садлер, директор на развој на производи на ДИС, зборувајќи за интеграцијата Асистент.

Новата функција беше лансирана преку ажурирање на софтвер за сите корисници на мрежата „Хопер, Joои“ или „Воли ДИШ“, спарени со постоечки далечински управувач. Ако немате, можете да проверите овде за да видите дали имате право бесплатно да го земете. Има дури и нов далечински управуван од марка на Google што можете да го потенцирате со интеграцијата Асистент.

DVR Hopper DVR добива интеграција асистент, покрај новиот далечински 1 звучен бренд на Google

Новиот далечински управувач, откриен денес, е полн со меурчиња икони и бои на Google.

Ако ажурирате и стартувате компатибилен хардвер, асистентот за активирање треба да биде лесно како да го притиснете копчето за микрофон и да побарате од Google да прави работи. За некои совети и трикови за работи како што да прашате, не двоумете се да го видите нашиот водич за ова. Во најмала рака, ќе ви олесни полесно да пронајдете нешто за гледање на телевизија.