Dying Light 2 исто така ќе биде на PS5, Next Xbox

Dying Light 2 исто така ќе биде на PS5, Xbox Next 1

Dying Light 2 исто така ќе биде на PS5, Xbox Next 1

Dying Light 2 изгледа дека го прави првиот толку забавен и засилувач на над 9000 со избор на интензивни играчи, поголем отворен свет и повеќе аспекти на RPG од кога било досега. Со претстојната генерација на игри, многу фанови се прашуваат дали претстојното зомби продолжение ќе биде вкрстено издание и Текланд потврди дека ќе го направи тоа.

Dying Light 2 исто така ќе биде на PS5, Next Xbox 2

Според шефот на техничката канцеларија Павел Рохлер кога зборувал со Wccftech, „планот од почетокот на производството е да се направи Dying Light 2 да биде титула за вкрстена генерација“. Ова, се разбира, значи дека сега ќе биде објавено на Xbox One, Next Xbox, PlayStation 5, PlayStation 4 и компјутер. Можеби не Nintendo Switch, иако се случиле чудни работи.

Неодамна имавме можност да се доближиме и лично со неколку избори што ја сменија играта за време на Е3, како и можност да разговараме со неколку тимови за развој. Можете да дознаете повеќе за трилерите на Undead со претходното покритие овде, вклучувајќи колку игри ви се потребни за да добиете „сè“.

За жал, немаме датум за објавување во овој момент, освен прозорецот за започнување на пролетта 2020 година, но оваа година е сè уште млад, затоа е дефинитивно овде.

За повеќе за Dying Light 2 во меѓувреме:

“Последната голема човечка населба во заразен и безмилосен свет, падна во модерните темни векови. Во текот на денот, разбојниците, фракциите и гладните луѓе шетаа по улиците барајќи белешки – или некој што ќе ги собере, со насилство ако е потребно Ноќе, заразените луѓе можат да шетаат, ги евакуираат своите темни места што се кријат за да пленуваат луѓе што се уште се живи.

“Вие сте Ајден Калдвел, заразена жртва. Вашата извонредна агилност и брутални борбени вештини ве прават силен сојузник и вредна стока во овој опасен свет. Може да постигнете работи што никој друг не може да ги направи. Влезете во место што не е има и други кои се храбри. Со својата единствена способност имате моќ да бидете агент на промени во овој град кој се распаѓа на пропаѓање “.