EA започнува бета услуга за игри во облак: Како да се приклучите на проба

EA meluncurkan layanan beta untuk gaming cloud: Cara bergabung dengan uji coba

ЕА започна ограничено судење за услугата за проследување на облак на Проектот Атлас.

Судскиот процес беше започнат на 9 септември во 22 часот на ПТ (01:00 ЕТ / 6 часот БСТ), што во основа им овозможува на секој што има сметка за ЕА Оригина да се регистрира и да се надева на пристап до затворената бета верзија на услугата за облак на игри ЕА. Првичното судење ќе трае две недели, а играчите кои EA ќе изберат да ја тестираат услугата, ќе можат да ги играат следниве игри: FIFA 19, Titanfall 2, Need for Speed ​​Rivals и Unravel.

EA планира да тестира крос-игра, но за време на ова судење, тестерите можат да комуницираат само со играчи на верзијата со редовни игри со компјутер. Тие, исто така, ќе можат да го синхронизираат напредокот на играта од обидот за облак до верзијата со компјутерот откако ќе заврши судењето.

Според објавата на „Медиум“ од Кен Мос, главен службеник за технологија на ЕА, компанијата сака да види како играта ќе настапи во реалниот живот:

“Прво, сакаме да се осигураме дека постои силен квалитет на услугата во облак игри со тоа што ќе можеме да се прилагодиме на реалниот свет, честопати помалку од идеални, услови како што се нестабилниот широкопојасен опсег и јачината на мрежата. Во текот на изминатата деценија, латентноста и трепет направија cloud игри не-стартер за сериозни гејмери, но сега кога глобалната облачна инфраструктура конечно стигна насекаде, ЕА работи на подобрување на AWS и јавниот облак, така што можеме да ги користиме што е можно поблиску до играчите, дури и во лицето на нестабилните мрежи и промените на широчината на опсегот. овие играчи ќе ни помогнат да разбереме подобро како се игра нашата игра низ сценарија во реалниот живот “.

Мос, исто така, истакна дека EA има за цел да испорача целосни HD игри на кои и да е уреди што плеерот сака да ги користи, како што се паметни телевизори, уреди за стриминг OTT, персонални компјутери или лап-топ компјутери, таблети и паметни телефони. “Ова значи дека можете да ги пренесувате натпреварите на Madden HD директно на паметен телевизор во вашата дневна соба, па дури и во хотелска соба ако патувате. Можете исто така да продолжите со истата сесија додека патувате, токму на вашиот паметен телефон”, рече тој.

Сè уште не знаеме кога ЕА планира да започне услуги за облак игра засновани на проект Атлас за секого, но ова судење е добар знак дека сака да се справи директно со Stadia Google и Microsoft xCloud. Известете ги во коментарите ако влезете во судењето и вашето мислење за услугите за ЕА.

Како да се приклучите на бета-услугата за игри со облак EA

  1. Кликнете на оваа врска: https://go.ea.com/cpt
  2. Пријавете се на вашата сметка за потекло на EA и придружете се на EA Playtesting на заедницата.
  3. Beе бидете вклучени во можноста да го тестирате Техничкиот обид за EA Cloud Gaming.