EA ќе ја започне својата услуга за бета гејмерски облак

EA ќе ја започне својата бета гејмерска услуга облак 1

EA ќе ја започне својата бета гејмерска услуга облак 1

Electronic Arts ќе започне со затворен тест на следниот сервис за видео игри во облакот, наречен Атлас на Проектот, за сега.

Во октомври минатата година, за прв пат беше познато за постоењето на оваа платформа, која исто така ќе користи вештачка интелигенција.

„Нашата цел со овој ексклузивен тест е да собереме повеќе влезови на скала за да ги тестираме перформансите и квалитетот на услугата во различни мрежни услови и во некои сценарија за рутирање на серверите“, рече Кен Мос, главен службеник за технологија во ЕА.

Можеби ве интересира: 10 класични видео игри што дебитираа пред 10 години

Тој посочи дека играчите можат да играат четири титули во HD: ФИФА 19, Titanfall 2, Потреба за конкуренти на брзина и Разградува.

„Ова е сè уште почеток, но ние сме среќни што го направивме следниот чекор во нашето учење и среќни сме што можеме да го направиме тоа со неколку луѓе во нашата заедница“, истакна Мос.

Како такви, видео-игри во облакот се чини дека се следната голема промена во индустријата, затоа што покрај Project Atlas, Google ја има и Stadia; Xbox, Project xCloud; и Ubisoft, Uplay +.

Оние што сакаат да се сметаат за ексклузивно тестирање на развивачи, мора да се приклучат на EA Playtesting на Заедницата.

Поврзана белешка: Вака звучи саундтракот на FIFA 20