EPG автомобили ажурирани на Kodi со нашиот водич

Коди е Центар за медиуми најмоќен и разноврсен моментно достапен за неколку платформи, вклучувајќи Windows, MAC, Linux и Androidи кои можат да ги прошират основните функции преку употреба на додатоци или додатоци.

Меѓу многуте достапни функции, Kodi исто така интегрира и наставка што ви овозможува пристап до IPTV со можност за гледање на стриминг ТВ и познавање на телевизиското програмирање. уживајте во класичните информации за EPG од ТВ-водичот. За да го додадетеEPG во Kodi сепак, или мора да го инсталирате додатокот Преземете Rytec EPG или инсталирајте еден од приклучоците што ви овозможува да ги ажурирате EPG и логоата.

Сепак, овие два методи понекогаш не дозволуваат да се ажурира автоматскиот список EPG и денес ќе видиме како автоматски ажурирајте го EPG на Kodi.

Или секогаш можете да го користите додатокот Преземи Rytec EPG.

За да го инсталирате додатокот Преземач на Rytec EPG мора првично преземете приклучокот со кликнување овде потоа влези внатре Систем -> Поставки -> Додатоци -> Инсталирајте од поштенска датотека и изберете ја датотеката додаток од мрежната патека или ако имате стап или тврд диск за да ја инсталирате. Откако ќе ги инсталирате, одете во Систем -> Додатоци -> Мои додатоци -> Услуги и изберете Rytec EPG Downloader за да започнете со конфигурацијата.

Исто така, можеме да ги активираме логоата покрај имињата на каналите со тоа што ќе ги преземеме логоата со кликнување овде, извадете ја датотеката ZIP и копирајте ја во надворешната меморија или папката за инсталација на Kodi, сега одете до Систем -> ТВ во живо изберете на дното на точката „Ниво на поставки„Да се ​​оди во експертски режим под тар Мени / ОСД изберете ја папката со логоа претходно преземени.