Epic Games одлучи да го задржи B.R.U.T.E. во Фортнит

Epic Games одлучи да го задржи B.R.U.T.E. во Фортнит

Epic Games одговори на критиките од B.R.U.T.E., масовниот механизам во Fortnite: Battle Royale каде играчите можат да скокаат и да направат хаос на своите непријатели, изјавувајќи дека тоа нема да го отстрани од игра. Машината, која може да ја пилотираат двајца соиграчи, може да предизвика големи штети на цели екипи, веднаш убивајќи ги доколку се во нивната оган.

Професионалните стримичари и значајните Fortnite личности како Timthetatman и Ninja изразија презир за преголемата моќ на B.R.U.T.E., која доби голем број на nerfs во печ v10.10. Сепак, се чини дека дури и ова не е доволно, бидејќи луѓето водеа кампања за целосно отстранување на механизмот од играта.

Одговорот на Епик објаснува дека Б.Р.У.Т.Е. Тој беше дизајниран да го премости јазот во вештините што продолжува да се шири во текот на целиот живот. Да се ​​биде комплексна игра за совладување, посветените играчи можат да се подобрат многу побрзо од обичните играчи. Според објавата на блогот, меџиците им овозможуваат на помалку искусните играчи поголема шанса да постигнат Победа на Ројал.

По намалувањето на стапката на генерирање на мехези во доцниот натпревар во Арената, Епик одлучи дека ова е доволно за да се избалансира неговото ниво на моќност, повикувајќи се на просечниот број на Б.Р.У.Т.Е. елиминации по натпревар околу 6. Истакнатите членови на заедницата се помалку од импресионираните со одговорот на Епик на критиките на Мехамите, тврдејќи дека бројот на убиства е помалку важен од ефтината природа на овие убиства.

Во суштина, не се чувствува добро да се играат механизми за многу луѓе, бидејќи има многу малку во начинот на играње на противтежа. Тие уништуваат згради за да не можете да засолништете и се исклучително тешки за решавање со оглед на нивната можност да зачинат цели области со проектили.

Се разбира, важно е да ја направите вашата игра по пријатна за нови и помалку искусни играчи, но Епип повеќе би го сторила тоа без да ги иритирате своите обожаватели. Б.Р.У.Т.Е. Сепак, тука е да останеме за момент, и ќе видиме како тоа влијае на играта на долг рок.