Facebook Messenger за компјутер ви дозволува да ги игнорирате пораките

Facebook Messenger untuk PC sudah memungkinkan Anda mengabaikan pesan 1

Facebook Messenger за компјутер ви дозволува да ги игнорирате пораките 1

Фејсбук Ова е една од најпосетуваните социјални мрежи во целата мрежа. Исто така, има апликација, каде што ги обезбедува истите услуги како веб-верзијата без да користите прелистувач. Но, компанијата ги подели своите услуги во неколку програми што можете да ги преземете на вашиот паметен телефон и компјутер. Нормално е да се најде бета верзија на оваа апликација со соопштение што се одложува во финалната верзија.

Во овој случај, ние мора да зборуваме за нов начин игнорирајте ги пораките за корисници на Facebook Messenger за компјутер.

Facebook Messenger ќе ви овозможи да ги игнорирате пораките

Имањето работна верзија на вашата апликација за пораки понекогаш значи зголемена продуктивност. Вие не чекате повик и сите известувања се секогаш достапни на големиот екран. Покрај тоа, пристапот до содржината е многу побрз и полесен од вообичаеното, но понекогаш сакате да видите сè што се случува во апликацијата и да останете сами со важни пораки.

Ако се гледате во оваа состојба, можеби ќе сакате да имате Игнорирајте го режимот на пораки предложен од Facebook Messenger. Оваа фикс конечно е достапна за корисниците на десктоп апликацијата за софтвер за пораки и се состои од „неми“ пораки од избраниот корисник или група. Вестите во разговорот ќе пристигнат кога тоа ќе се случи, но апликацијата нема да ви каже дека сте го добиле за да не ви пречи. Со оваа можност, не треба да го блокирате корисникот некое време за да тој не ви испраќа пораки, што може да предизвика извинување.

Други новости Facebook Messenger во вашата бета верзија

Игнорирајте ги пораките на Facebook Messenger Ова е една од новините на апликацијата за верзијата со десктопот. Ова ќе биде достапен во верзија 350.3.122.0 која во моментов е во фаза на тестирање и која можете да ја тестирате почнувајќи од денес на вашиот компјутер. Но, ова не е единствената нова работа што можете да ја видите во неа.

Меѓу новите работи што ќе пристигнат за апликацијата за пораки се долгоочекуваниот мрачен режим, можноста за споделување директно датотеки (нешто многу корисно за да се избегне да користите друга рута), нови и подобрени икони и режим на цел екран. Како што можете да видите, има многу нови работи што Менло Парк треба да ги понуди на корисниците кои ја користат својата апликација за пораки од компјутер.