Facebook Messenger Kids не успеа да дозволи групно разговор со контакти …

Фејсбук има специјална апликација за размена на пораки за деца именувани „Фејсбук месинџер за деца“. Во изминатите неколку дена, апликацијата за пораки за деца добива некои проблеми што ги кршат политиките на апликацијата. Оваа апликација е наменета за деца кои можат да разговараат и комуницираат само со одобрени броеви.

Сега, апликацијата за пораки наиде на проблем што им овозможува на сите да ја користат оваа апликација без потреба од одобрување од контакти. За решавање на овој проблем, Фејсбук испратил известувања до родители чии деца ја користат апликацијата Facebook Messenger за деца.

Официјалното известување испратено од Фејсбук до белешките на родителите како техничка грешка. Оваа бубачка им овозможува на децата да се приклучат на групните разговори со одобрени контакти и нивните одобрени контакти.

Во принцип, Facebook Messenger Kids им овозможува на корисниците да се приклучат само на неодобрени групи за контакти. Постои посебен дел или функција наречена Групен разговор достапна во апликацијата за пораки. Оваа одлика им овозможува на корисниците да прават групни разговори во рамките на нивната заедница. Фејсбук исто така се осврна на ова прашање, но одби да зборува во јавност.

Оваа маана им овозможува на одобрените контакти да поканат кој било од нивните контакти на групен разговор. Ова предизвикува дури и странците да учествуваат во групни комуникации. Бидејќи членовите на групата можат да поканат овластено лице на групен разговор, групата ќе биде исполнета со странци.

Фејсбук го потврди ова прашање на „The Verge“ дека е-пораката за предупредување е испратена до родители чии деца ја користат оваа апликација. Претставникот, исто така, дојде и разговараше за оваа тема. Според оваа изјава, тие ги отстраниле погодените разговори од историјата на корисниците.

Ако зборуваме повеќе за оваа апликација, Facebook Messenger Kids беше лансирана во 2017 година. Оваа апликација е апликација за пораки наменета за деца и целосно контролирана од нивните родители. Апликацијата вклучува серија безбедносни карактеристики кои им овозможуваат на родителите да преземат целосна контрола врз апликацијата и нејзините карактеристики.

Родителите можат да одобрат контакти со кои нивните деца можат да разговараат и да комуницираат со апликацијата. Нема зборови за решавање на овој проблем од страна на Фејсбук. Сепак, гигантот за социјални медиуми наскоро ќе дојде со ново ажурирање за оваа апликација.

За најновите новости и технологии, Инсталирајте Апликација TechnoCodex и следете нè натаму Фејсбук и Твитер. Исто така, ако ви се допаѓаат нашите напори, размислете да ја споделите оваа приказна со вашите пријатели, ова ќе нè поттикне да ви понудиме поинтересни ажурирања.