Fairphone 3 ја потврдува добрината на проектот со нов „10“ во подобрувања и некои новости во споредба со минатото

Fairphone 3 mengkonfirmasi kebaikan proyek dengan "10" baru dalam perbaikan dan beberapa berita dibandingkan dengan masa lalu 1

Кога зборуваме за фер трговија, умот оди директно на прехранбени производи или најмногу на ткаенина и крпа. Fairphone, од друга страна, е компанија чија мисија е да донесе концепти во светот на потрошувачката електроника. Откако собраа средства преку избирање пари за нивниот прв мобилен телефон, годинава го претставија својот трет модел: Fairphone 3. Со неверојатни чекори – во согласност со филозофијата на брендот – тие дадоа пристап до сите информации потребни од типот iFixit до сите потребни информации. да се состави вистински водич за да го направите сами поправка на телефон и, за да ги влошат работите, тие влегоа во соработка каде страницата им продава индивидуални хардверски компоненти на заинтересираните страни.

Fairphone 3 добива Максимален резултат во анализата спроведена од iFixit за репаративностаоправдувајќи го она што го покажува неговиот претходник различно е за серија избори Покрај изгледот, далеку повеќе во согласност со она што се очекува од денешните паметни телефони.

Операцијата за рушење е всушност многу едноставна и ако добро утро започнува наутро веќе е да се отстрани задниот капак не се потребни алатки. Всушност, обвивката од типот на браник е заменета со нормално тело, но сепак е вклучено во пакетот за купување. исто така Батеријата се отстранува без потешкотии само со користење. По извлекувањето, ќе ги најдете зборовите „Многу добро. Каков напредок сте. “, Зошто Мала иронија никогаш не боли.

ПРОЧИТАЈТЕ ДА: Врв на „економична“ споредба

Механизмот за заклучување на елегантниот изглед на претходната верзија е заменет со Стандардните завртки за глава и Fairphone обезбедуваат дури и мали шрафцигери во пакетот. Продолжувајќи со уривањето, тогаш ќе видите присуство на знамето на Демократска Република Конго за да сведочите потекло без конфликт од користените минерали (како што се тантал, олово, волфрам и злато).

Ако, исто така, штиклирањето за пого Fairphone 2 е заменето со обичен приклучок за приклучок, присуство етикетите на модулот и конекторот овозможуваат идентификација секогаш – дури и наназад – разни парчиња загатка и разберете што оди таму. Сето ова помогна да се направи „Fairphone 3“ да гласа 10 (од 10) во однос на репаративноста, почитувајќи ја неговата репутација како модуларен паметен телефон. Ние ги зачуваме единствените лоши вести за крај: Овој модул за модели не е компатибилен со претходните верзии.

Преку iFixit, Via 2