Fastweb и Samsung на работа да заменат влакна со 5G

Fastweb и Samsung на работа да заменат влакна со 5G

Што ако влакната оптика веќе била мртва пред да се роди? Тоа е она што Fastweb и Samsung го имаат на ум што тестираат 5G конекција, за да донесат апсурдни безжични брзини во сите домови

Fastweb и Samsung на работа да заменат влакна со 5G

И ако иднината на глобалното поврзување беше наречена 5G фиксен безжичен пристап (FWA), а не оптичко влакно? Тоа е она што го очекуваат Samsung и Fastweb кои потпишаа договор да го донесе безжична и ултра брза поврзаност, како и повеќе од оптички влакна, во сите куќи на Италијанците и пошироко.

Таму експериментирање веќе започна а Милан во овој месец, со неколку куќи и згради поврзани FWA 5G, кој го користи спектарот на фреквенции на 26GHz купено право од Fastweb за време на аукциите од 5G.

СЕ тест ќе продолжи до по летото, донесувајќи го 1Gbps конекција во домовите поврзани со новата технологија на пренос и според првите тестови, навистина би можело да се испорача оптичкото влакно од сите гледишта, и за управување со трошоците и за спроведување, бидејќи нема да биде потребно да се постават километри подземни кабли.

Договорот го предвидува тоа Samsung да се обезбеди Брза храна решение 5G FWA од крај до крај, со 5G антени за пренесување и дома 5G рутери, кои ќе бидат инсталирани во домови и канцеларии кои ќе бидат целосно само-инсталирани без интервенција на корисници.

Накратко, ако мора да биде револуција, збогум влакна (неодамна родена и подготвена да умре) д добредојде 5G мрежа.

еве го СООПШТЕНИЕ ЗА МЕДИУМИТЕ:

Fastweb и Samsung го развиваат првото судење за безжичен пристап 5G фиксен во Италија

Првите резултати од тестот забележаа брзина на преземање од 1 Gbps, што укажува на можноста на 5G FWA мрежите да претставуваат алтернатива на FTTH за ултрабраабен мрежно поврзување Следната фаза од судењето, што започна во февруари во Милано, ќе трае пет месеци за изврши нови тестови на мрежата

Samsung Electronics и Fastweb денес објавија договор за развој на првото судење 5G фиксен безжичен пристап (FWA) за комерцијални фреквенции во Италија. Двете компании ја спроведуваат експериментацијата за да демонстрираат како 5G FWA е во состојба да претставува валидна алтернатива на мрежните FTTH (влакна до дома) за да создадат ултрабразни мрежни врски способни да им гарантираат на клиентите брзина на гледање во искуства “ гигабит “.

Експериментацијата веќе започна на почетокот на февруари со поврзување на бројни домови и канцеларии во Милано, втор по големина град во Италија и ќе трае пет месеци, врз основа на договорот потпишан од двете компании. За време на првата недела на експериментирање – во кој се користи спектарот од 26GHz, неодамна стекнато од Fastweb на аукцијата за 5G фреквенциите минатиот октомври – беа постигнати брзини на прелистување од 1 Gbps. Последователните фази на патеката ќе послужат за да се провери ефективноста на FWA 5G мрежите споредено со FTTH мрежите во однос на трошоците и брзината на реализација, како и да се проверат потенцијалните оперативни комплексности при обезбедување на услугата до крајниот клиент.

Samsung му обезбедува на Fastweb со решение крајно до крај 5G FWA кое вклучува основна мрежа, 5G антени способни за пренесување на милиметарски бранови за да постигнат покриеност со висока густина и гарантираат ултра-широкопојасен интернет за поврзување со домашни 5G рутери (просторија за затворен клиент Опрема), која ќе биде инсталирана во куќите и канцелариите што се тестираат.

Антените Samsung 5G се компактни, лесни и брзи за инсталирање, додека домашните уреди се само-инсталираат. Овие карактеристики ја прават 5G фиксната безжична пристапна технологија многу поповолна од создавање на FTTH или FTTB (влакна до дома / влакна до зграда) мрежи во однос на времето за обезбедување на услугата и трошоците, како за операторот така и за крајниот клиент. Во исто време, услугата се карактеризира со робусност – можност за гарантирање на врски со гигабит / и – како и можност за поддршка на нови услуги во иднина.

„Возбудени сме што ги донесовме првите 5G FWA врски во Италија заедно со Fastweb за да им понудиме на корисниците поголема и поголема брзина“, рече Пол Кингхун Чун, извршен потпретседател и раководител на деловни мрежи во Samsung Electronics. „Samsung ќе работи заедно со Fastweb за да го претвори огромниот потенцијал на 5G FWA во конкретни придобивки за клиентите и деловните активности“.

„Ова експериментирање веќе го потврди исклучителниот перформанс на мрежите 5G FWA и можноста на оваа технологија да понуди ултра широкопојасен интернет-сервис за поврзување, што е целосно аналоген на оној на влакна до дома за семејствата и канцелариите во области на земјата што не ги достигнува FTTH. За да ја исполниме нашата мисија да одговориме на потребите за поврзување на пазарот и континуирано да го подобриме искуството за прелистување на корисниците, ќе се фокусираме на 5G FWA за да го прошириме опфатот на нашата ултра-широкопојасна инфраструктура “, рече Алберто Калкуњо, извршен директор на„ Fastweb “. „Со ова експериментирање со Samsung ние сме убедени дека ја демонстриравме техничката и трговската изводливост на 5G FWA на милиметарските опсези“.

Fastweb реши да ги спроведе овие експерименти затоа што Италија ги има идеалните карактеристики за дифузија на 5G FWA технологијата како начин на снабдување на ултра-широкопојасни услуги, благодарение на веќе големиот број на точки на дистрибуција на оптички влакна на националната територија што го олеснува позиционирање на антени за 5G FWA на идеално растојание од куќите. Покрај тоа, 99 проценти од станови имаат антена на покривот, што дополнително ја олеснува инсталацијата на опрема за примање на услугата од клиенти. Успехот на овие тестови ќе и овозможи на Fastweb да воведе нова генерација на ултра-широкопојасни врски на пазарот во земјата.

🔔Дали ви треба помош или помош? Пишете ни на нашиот канал Телеграм >>> ТУКА!

📱Дали барате паметни телефони со попуст? Купете ги по најдобра цена натаму >>> Амазон!

– Зачувај со Понуда Техника на Телеграма: најдете го понуди за најдобра технологија!

– Ако сте гладни за вести, следете го YourLifeПоднесена на Google News: кликнете на вездата за да не додадете во вашите омилени!

САКАТЕ АМАЗОН МУЗИК СЕ БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО? Пронајдете КАКО!