Final Fantasy 14: Trailer Trailer го прикажува новиот шеф на Eden Raid

Final Fantasy 14: Shadowbringers Trailer го прикажува новиот шеф Eden Raid 2

Ново Final Fantasy 14: Shadowbringers На трејлерот се прикажани многу нови содржини додадени во играта, вклучувајќи го и новиот шеф на Едеин Раид, битката на шефот на Руби оружје и некои раскажувања што не одржуваат на крајот од нашите места.

Се чини дека газдите од следниот дел од нападот во Еден ќе ги одмерат играчите против ре-Рамух, Ифрит и Гаруда, заедно со неколку нови лица. Руби оружје, тежок шеф на Финална фантазија 7, исто така прави настапи во играта како дел од страничната линија за пребарување.

Делови од приказната за приколките не се забавни. Изгледа дека Инуд, месечината што го држеше Бахамут, ќе дојде повторно во Еорцеа. Инуд се спуштил претходно, предизвикувајќи големи катастрофи што барале голема жртва за да се спасат луѓето, но парчињата сè уште биле скршени и расфрлани околу Еорзеја. Ова значи дека најверојатно ќе дојде нова месечина – иако навистина изгледа како Inud во приколката, со технологијата Allagan да се држи од неа и сè. Можно е дека ова е ретроспектива или некој вид на длабински перформанси, но сепак нè прави многу нервозни. Најмалку се чинеше дека бандата повторно се соедини со Сид.

На снимката се прикажани делови за содржини дискутирани за време на преносите во живо со производители на игри: морски риболов, нови механизми за собирање, занданата на Анамесис Андер и потрагата по племињата astверови Кикирин. Сепак, не се појавуваат нови чадори што можат да ги носат играчите.

Печ 5.2 за Финална фантазија 14 ќе се емитува на 18 февруари.