Fitbit Ionic, спортски паметен часовник кој го контролира нашето здравје

Fitbit Ionic, el reloj inteligente para deportes que controla nuestra salud 1

Fitbit Ionic, спортски паметен часовник кој го контролира нашето здравје 1

По повеќегодишен успех во областа на фитнес-trackers, компанијата Фитбит одлучи да го започне првиот Смарт часовник. Зборуваме за Fitbit Ionic, паметен часовник дизајниран за спортски активности и за постојано го следат здравјето на корисниците. Сето ова благодарение на новиот сензор SpO2.

Сензорот што го наоѓаме на бродот Fitbit Ionic му овозможува на паметниот часовник да контролира различни активности на нашето тело. Од отчукувањата на срцето до апнеја на спиење. Паметниот часовник во компанијата на Калифорнија исто така вклучува и GPSКорисно за навигација за време на долги тренинзи и за преземени патеки. Плус, првиот светски водоотпорен часовник Fitbit поддржува нуркачи длабоки до 50 метри. Ова значи дека идеален технолошки партнер За loversубителите на долги подводни екскурзии. Но, во принцип, може да се користи и за едноставен тренинг во базенот.

Fitbit јонски карактеристики

Во однос на карактеристиките на бродот Fitbit Ionic ја наоѓаме функцијата за безконтактни плаќања. Иако ќе има неколку апликации, вклучувајќи репродукција на музика, вклучително и стриминг и цела серија паметни известувања за управување со пораки. Очигледно да управуваме со сите информации за обуките и квалитетот на нашиот сон. само користете ја апликацијата за паметни телефони Официјален претставник на Fitbit. Но, можно е и пристап до веб-страницата на компанијата преку сметка и управување со сите аспекти на верзијата со работната површина. Автономија од 4 дена на едно полнење.Но, траењето на батеријата е сведено на 10 часа во случај на музика или репродукција на активна GPS. Засега, пред-нарачката Fitbit Ionic на порталот и пратките на американската компанија ќе започне од октомври 2017 година. Цената на паметниот часовник за Италија од 349,99 евра. Покрај тоа, новата верзија на Fitbit Ionic ќе биде лансирана во 2018 година со карактеристики создадени од Адидас и специјално дизајнирани за спортисти.