Fitbit Premium, услугата за претплата што ви помага да изгубите …

Fitbit Premium, el servicio de suscripción que te ayuda a perder peso 1

Fitbit Premium, услуга за претплата што ви помага да изгубите тежина 1

На телесната тежина, покрај тоа што користиме технолошки уреди кои ја контролираат нашата физичка активност, мора да ги користиме и соодветните Апликации. Фитбит, компанија специјализирана за овој сектор, отиде уште подалеку и претстави претплатничка услуга дизајнирана за подобрување на формата и здравјето на корисниците. Именуван е Fitbit Premium и ќе ја апсорбира старата апликација за паметни телефони Fitbit Coach. Целта е иста: да им помогнеме на корисниците да изгубат тежина преку физичка активност.

Најавен заедно со новиот паметен часовник Верса 2, Fitbit Premium Овозможува на корисникот да прима персонализирани предлози за вежбање, исхрана, сон и начин на живот. Предлози засновани врз физичките карактеристики на корисникот (висина, возраст, тежина) и на биометриските податоци откриени од уредите Fitbit (паметни опсези, паметни часовници и паметната скала на Арија) 2). Корисникот ќе добие и персонализирани предизвици и програми засновани на нивните преференции (сакам да трчам, не сакам да шетам …) што исто така ќе ги земе предвид сите Здравствени проблеми.

Fitbit Premium: апликација за губење на тежината

Fitbit Premium еволуцијата на постојната апликација Fitbit Coach, која понуди неограничен број на персонализирани видео вежби и сесии за аудио обука за 43,99 € годишно. Она што тренерот го немаше, но тој Премиум avr, ќе биде мотивирачки програми и поголема персонализација.

Претплата личен тренер

на Услуга за претплата за Fitbit Premium. Секој што веќе има Fitbit сметка може да се запише за 9, 99 долари месечно (или 79,99 долари годишно, ако сакате да заштедите). Споредено со бесплатната основна сметка, премиум сметката исто така ќе понуди попрецизни и детални статистики и совети за илјадници вежби, за да можете да тренирате без да ви е здодевно. Исто така, можно е да се следи спиењето, да се прочитаат рецепти и друга корисна содржина за да се собере. Фитбит Тој исто така потврдува дека преку својата услуга Премиум не само што ќе изгуби тежина и ќе ја зголеми мускулната маса, туку дури и ќе го задржи дијабетесот на залив благодарение на индивидуалната програма за обука која ќе пристигне во 2020 година. Сè ќе биде персонализирано според вашето тело: висина, тежина, процент на телесна маст. Единствено ограничување, се разбира, е употребата на Fitbit уреди за откривање на биометриски податоци. Fitbit Premiumзатоа, тоа ќе биде затворен екосистем.

Fitbit Premium: кога ќе пристигнете во Италија

Fitbit Premium Во септември ќе пристигне во 17 земји, меѓу кои Италија не е присутна. Willе мора да почекаме почетокот на 2020 година и без да кажам дека сите ветени функции ќе бидат интегрирани во италијанската верзија на услугата. Италијанскиот закон, всушност, е многу строг во однос на тоа кој (и како) може да дава предлози за физичко тренирање и диета.