Fnatic Mode: Ослободете го целосниот потенцијал на вашиот паметен телефон OnePlus

OnePlus smartphone Android jogos Fnatic Mode

Воведен минатиот мај, Fnatic Mode е нешто повеќе од режим на игра. Патем, присутен на вашиот паметен телефон OnePlus 3, 3T, 5, 5T, 6, 6T и 7, веќе постои (и постои) овој режим на игра. Сепак, по обидот да додадете нов софтвер, ефикасноста на играта во вашиот терминал ќе се промени!

Ако сте вреден гејмер и имате паметен телефон Андроид од OnePlus, тогаш овој совет е за вас!

Паметен телефон со Android OnePlus режим Fnatic игра

Софтверските вести беа претставени минатиот мај од кинеска компанија. Потоа се запознаваме со паметни телефони од горната класа, OnePlus 7 Pro, со силен акцент на игри. Всушност, покрај хардверските карактеристики инсталирани на терминалот, имаме и деби на Fnatic Mode.

Што е толку посебно за режимот на „Фнатик“?

Нешто за кое првично мислевме дека е нешто повеќе од едно лукавост, но во реалноста конечно прави разлика. Овој ист NoteMode штотуку пристигна во претходната генерација на терминалот на компанијата со најновите ажурирања. Од таму, исто така, имавме можност да го тестираме вистинското влијание.

И, што нè изненади кога, дури и покрај тешките игри како PUBG Mobile со најновите ажурирања, овој режим ги смени паметните телефони. Разновиден, но добро опремен терминал со најновите можности, Oneplus 6 жители кои стекнуваат нов живот во Fnatic Mode.

Следно можеме да ги видиме предлозите за автоматско активирање на режимот. Всушност, вашиот паметен телефон Android од OnePlus по дифолт ќе ви препорача да го активирате режимот на игра. Сепак, можете да го активирате и Fnatic режимот, што дополнително ќе ги оптимизира вашите хардверски можности на терминалот.

Исто така, треба да се напомене дека Fnatic режимот доживува двојност на преводот. Ако во некои случаи ова е наречено режим Е-спорт, во други случаи ја задржува терминологијата на Фнатички режим. Без оглед на името, се мисли за спроведување на истиот софтвер на играта.

Режим на игра и Fnatic режим на Интернет Oneplus паметните телефони

Накратко, Fnatic Mode го надминува режимот на игра. Освен што ве блокира од скоро сите нотификации и повици – со тоа што Facebook Messenger е еден од исклучоците, целото внимание ќе зависи од играта. Покрај тоа, ќе имаме ограничена позадина на задачите (позадина)

Конечно, Fnatic Mode ќе престане со секундарна активност на SIM картичката (поврзаност) – ако ја користите – за да го оптимизирате приемот на мрежата. Оваа последна точка на белешка е повлијателна ако играте со активна конекција со податоци, додека нема промена во врска со Wi-Fi конекција.

На кратко, станува ограничување на задачите во позадина што го ослободуваат целосниот потенцијал за игри на вашиот паметен телефон Android. Дури и да е така, намалувањето на нотификациите е голем бонус, особено кога навистина треба да се фокусирате на натпреварот. Разликата се гледа.

Андроид хардвер и оптимизација на системот

Не само што играта се одвива непречено и задоволително, туку и паметните телефони со Андроид стануваат малку помалку топли. Со сите ажурирања на софтверот, корисниците не чувствуваат вистинско подобрување, но ова е еден среќен случај.

Конечно, можеби сè уште имате пристап до тајни позадини. За да го направите ова, мора да ги следите овие чекори:

    Отворете ги поставките на паметниот телефон OnePlus Потоа, побарајте го менито “Utilities” и, внатре, изберете “Game Mode” Сега побарајте ја опцијата “Fnatic Mode” и можете да поставите апликација што автоматски го активира режимот на игра Кликнете / допрете на “Fnatic Mode” – во мени, постојано допрете 5x на логото Fnatic. Откако ќе се појават опциите за уредување на текст и влезните опции, напишете „секогаш фанатик“ (секогаш фанатично, сите заедно и мали букви. Сега, во менито за позадина најдете ја тајната позадина

Прочитај повеќе …