Fortnite ажурирање верзија 2.28 Комплетни белешки за лепенка (PS4, Xbox One, компјутер, Nintendo Switch)

Fortnite Perbarui Versi 2.28 Catatan Patch Lengkap (PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch) 1

Fortnite Ажурирање верзија 2.28 Целосни белешки за лепенка (PS4, Xbox One, компјутер, Nintendo Switch) 2

Fortnite верзијата со верзија 2.28 е достапна за преземање сега на PS4, Xbox One, компјутер и Nintendo Switch. Еве ги сите детали за ова ново ажурирање со целосни лепливи белешки.

Fortnite ажурирањето 2.28 додава Tactical Shotgun – Epic & Legendary како ново оружје. Исто така, направи неколку измени во борбената пушка и спроведе неколку поправки на грешки. Промените се менуваат во конкурентен режим каде се прават поправки и поправени грешки за играта.

Комплетните белешки за лепенки за верзијата 2.28 на Fortnite ажурирање можете да ги видите подолу.

Fortnite ажурирање верзија 2.28 Комплетни белешки за лепенка (PS4, Xbox One, компјутер, Nintendo Switch)

Оружје + Теми

 • Нова и легендарна епска тактичка пушка.
  • 83/87 максимална штета.
  • 1,5 снимки во секунда.
  • Држи 8 школки.
  • Мултипликатор на главната глава 2.25.
  • Достапно од плен, градите, капки за снабдување, носачи на грабежи и машини за вентилација.
 • Полуавтоматската снајперска пушка го намали зумот кога се наоѓаше во опсег.
  • Ова е промена во квалитетот на животот со цел да се подобри употребата и вкусот на ова оружје.
 • Борбата со пушка се смени
  • Мултипликаторите на headshot се намалуваат од 1,7 на 1,5.
  • Намалување на долгорочната ефективност на борбениот пушка
   • Намалување на опсегот на кривата од:
    • 2,44 плочки (непроменети)
    • 4.88 плочки до 4,39 плочки.
    • 9,77 плочки до 6,84 плочки.
    • 19,53 плочки до 11,72 плочки.
  • * Откако ги набудувавме неодамнешните измени за да го оштетиме спуштањето, решивме дополнително да ја намалиме нејзината долгорочна ефективност и да ја промениме кривата за да биде малку поусогласена со другите пушки, но сепак да го задржиме неговиот уникатен вкус. *
 • Засводен
  • Притисна Болт-акција на снајперски пушка
   • Епски и легендарни варијанти.
 • Не расеан
  • Снајперист пушка
   • Ретки, епски и легендарни варијанти.

Поправка на оштетување

 • Тапаните со пушка сега имаат правилно влијание врз животната средина.
 • Поправи грешка, каде што лансирањето не може да се уништи со секирата.

Игра

 • Преземањето на предмети што го исполнуваат оџакот и создавање на одлив нема да резултира во испуштање на тековната завршена ставка.
  • Наместо да се намали сегашното опремено оружје, прелевањето ќе се спушти.
 • Играчите сега автоматски ќе соберат потрошен материјал ако веќе се во нивниот инвентар и не се оптимални.
  • Ако пикапот автоматски го наполни оџакот, одливот ќе се спушти.
 • Додадена е нова алатка за едриличарство и берба за сопственици на спаси од основачот на светот.

Поправка на оштетување

 • Поправи проблем во кој се вклучени кутии за снабдување со дронови кои не се гледаат откако играчот го собори снабдувањето со дрон.
 • Снабдувањето со дронови повеќе нема да остане во мирување откако ќе биде заглавено премногу долго.
 • Променете ги инвертите “Контроли на тастатурата за воздушни плочи” во “Контроли на тастатурата за превртување на воздухот” во менито Опции за да го одрази фактот дека контролите на копното на возилото се обратни во воздухот.
 • Поправиле неколку случаи каде што се прикажувале прикажување на броеви за заокружување за повеќе пушки.
 • Вратата на планот сега постојано се прикажува кога плеерот гради.
 • Играчите сега можат полесно да соберат предмети кога стојат на нив.
 • Контролорот за нозе сега му дозволува на играчот да го ротира следното и претходното оружје.
 • Буш веќе не ги спречува играчите да бидат исцелени од Чуг Сплаш.
 • Ако некој играч со употреба на Shadow Bomb влезе во возило, ефектот Shadow Bomb повеќе нема да биде активен откако ефектот требаше да заврши.
 • Chug Splash сега автоматски ги сортира во највисокиот слот за инвентар кога ќе се подигне, како и другите потрошни материјали.
 • Поправи проблем каде што играчите ќе доживеат абнормално бавни слајдови по употребата на Rift-to-Go.
 • Потрошни материјали поврзани со лопати (напивки за штит, медицински комплети и сл.) Сега можат конзистентно да ги користат играчите кои возат Зиплин.
 • Поправи редок проблем со бомби во сенка, што го оневозможуваше скокувањето под одредени агли.
 • Играчите повеќе не можат да скокаат од полиња со пченка кога користат Shadow Bomb.
 • Играчите веќе не можат да скокаат од Slipstreams додека користат Shadow Bomb.
 • Поправи проблем кога прстените за Fortbytes 4, 67, 70 и 89 не се појавуваа дури и ако играчот носи соодветна козметика.
 • За да ги спречите играчите да го искористат емоото „Deep Dab“, сега има задоцнување пред играчот да може да пука откако ќе го започне.
 • Поправи проблем со штетата направена на штитот што предизвика VFX да се појави поголем од вообичаеното, блокирајќи го визијата на играчот.
 • Контролата на нозете поддржува подобрување
  • Префрлете се на употреба на мртвата зона и максимална крајна точка на гаснење.
  • Подобра контрола на возилото за Quad Crasher.

Конкурентна

 • Нов турнир: Xbox Cup (20 и 21 јули) (1.000.000 $ парична награда!)
  • Режим на соло игра
  • Овој турнир е отворен за сите играчи на Xbox One и нема потреба да стигне до никаква дивизија во Арената.
  • Наградите ќе бидат дистрибуирани во сите региони на сервери, со официјални правила и детали објавени овој викенд. Проверете го турнирот во играта на клиентот за вистинското време.
  • Формат:
   • 20 јули – Прво коло: Сите квалификувани играчи
   • 21 јули – втор круг: 1500 врвни играчи од 1. коло
 • Нов турнир: Трофеј за тимска готовина (21 јули) (1.000.000 долари парична награда!)
  • Режим на тимска игра
  • Учеството на овој настан бара играчите да стигнат до Лигата на шампионите во играта Арена пред почетокот на настанот.
  • Наградите ќе бидат дистрибуирани во сите региони на сервери, со официјални правила и детали објавени овој викенд. Проверете го турнирот во играта на клиентот за вистинското време.
  • Формат:
   • Едендневен турнир – 21 јули
    • Прво коло: Сите квалификувани играчи
    • Втор круг: Топ 100 тимови од првиот круг
 • Играчите сега можат да изберат знаме за прикажување на нивниот профил во кариерата.
  • Ова знаме може да се избере и менува од профилот на играчот.
  • По менувањето или избирањето на знамето, плеерот не може повторно да го смени транспарентот 30 дена.
  • Други знамиња на плеери можат да се видат кога посетуваат профили на играчи и на табли на табли.
  • За екипите составени од двајца или повеќе играчи, ќе биде прикажано знамето избрано од мнозинството екипи. Ако нема мнозинство, ќе биде прикажано глобусно знаме.
  • Лансираме со почетен сет од 37 знамиња. Сите дополнителни знамиња додадени во иднина ќе бидат објавени во идните ажурирања.

Изведба

 • Подобрени перформанси на серверот Zipline.
 • Подобрување на ефикасноста на клиентот Чуг Југ.
 • Го оптимизираше начинот на кој беше поставена секирата за да се намали можноста за проблеми со оптоварување за време на првичното слетување во слетување.

Аудио

 • Конзистентноста на волуменот на непријателските стапки е зголемена, а промената на волуменот паѓа на логаритамски за да се направи звукот помалку природен.
 • Намален волумен:
  • Експлозија на Чук Сплаш.
  • Експлозија на фрлач на близина.
  • Амбиентален зуи од платформата Slipstream.
 • Додадете аудио слој на impactидовите на удар за борба со мешавина како дополнително предупредување дека непријателите пукаат во вашата структура од спротивната страна.

Поправка на оштетување

 • Влијанието на дрвени / камени / метални куршуми повеќе не молчи на мобилниот телефон / прекинувачот.
 • Звукот на опрема за револвер повеќе не молчи на мобилниот телефон / прекинувачот.

Интерфејс

 • Ажурирање на менито за бегство и социјален панел:
  • Влезната акција што ќе донесе Мени за бегство или Социјален панел сега ќе се појави и во лобито и за време на натпреварот.
  • Третото јазиче е додадено во социјалниот панел. Ги содржи сите функции поврзани со говорниот разговор.
  • Менијата „Бегство“ и „Топ бар“ добиваат визуелни ажурирања.

Fortnite Battle Royale е бесплатна игра достапна за преземање сега за PS4, Xbox One, PC и Nintendo Switch.