Fortnite враќа промени во Turbo Build

Fortnite список на мисии: Fortnite сезоната 10 предизвици се наведени во целост

Оваа недела, некои измени се емитуваа Fortnite печ 10.20 што го забави поставеноста на Turbo Build. Фудбалерите не се задоволни од промената – уште еден контроверзен елемент на игра по повикот да се „избрише механизмот“ – и додека Епи вчера напиша објаснување за разликата, денес програмерите го вратија тоа – така зградата на Турбо ќе биде исто толку брза како што беше во минатото.

Доцнењето на сместувањето за следното парче Turbo Build е вратено на 0,05 секунди, што е намалено од модифицираното доцнење од 0,15 секунди. Единствената друга промена е тоа што сега има задоцнување од 0,15 секунди откако ќе се сруши структурата пред да може да се градат други делови, што треба „да го намали влијанието на пингвингот на wallидот“. “

„Вашата способност да ги правите ’90-тите’ и ’водопадите’ мора да се чувствуваат исто како и пред вчерашните измени “, рече Епик во огласот. Двете техники – да се добие високо место за брзо градење на една плочка и да се запре падот со градење под нозете – се наведени како „не сакаме да имаме драматично влијание“ во првичното објаснување на промената.

Епиќ рече дека промената на Turbo Build се случи на прво место затоа што постојниот систем „поддржува играчи со низок пинг на несразмерен начин“ и дека „градењето спам“ и одбрамбените одбрани се премногу лесни за постигнување.

Еп, исто така, конечно, Брута бура од книгата минатата недела. Можеби, ролерите за придружба на оваа сезона можат, конечно, да завршат.

ИНФО